GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ!» Μια διαφωτιστική σούμα με αφορμή τη δολοφονία Καραϊβάζ...

Φωτεινη Λαμπρίδη     Μια διαφωτιστική σούμα με αφορμή τη δολοφονία Καραϊβάζ απο την Δέσποινα Κουτσούμπα  1997-1998 γίνεται έρευνα για μεγάλο...


Φωτεινη Λαμπρίδη 
 
Μια διαφωτιστική σούμα με αφορμή τη δολοφονία Καραϊβάζ απο την Δέσποινα Κουτσούμπα
 1997-1998 γίνεται έρευνα για μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ, που περιλαμβάνει υψηλόβαθμους. Το 2008 απαλάσσονται με βούλευμα λόγω έλλειψης στοιχείων.
Το 2016-2017 ξανανοίγει το θέμα, γίνονται συνακροάσεις από την ΕΥΠ και ξανασχηματίζεται φάκελος. Καταλήγει στον εισαγγελέα και τελικά ασκούνται διώξεις το 2020. Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥΠ, το κύκλωμα παρείχε «πρόγραμμα κάλυψης» σε περίπου 350 οίκους ανοχής, 250 στούντιο και 300 παράνομα καζίνο στην Αττική με τζίρο περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.
Από αυτά που γνωρίζουμε, τουλάχιστον ο πρώην ΕΚΑΜίτης Σπύρος Παπασπύρου, που δολοφονήθηκε το 2018 στην Παλληνη, και ο επιχειρηματίας (νονός της νύχτας) Δημήτρης Μάλαμας που δολοφονήθηκε το 2019 στο Χαϊδάρι, ήταν σε αυτούς που είχαν "απαλλαγεί λόγω έλλειψης στοιχείων" με το βούλευμα του 2008 και ξαναβρέθηκαν να είναι μέλη του κυκλώματος στην έρευνα του 2016-2017.
Σύμφωνα με τον Γ. Καραϊβάζ, που τα ήξερε καλύτερα, το κύκλωμα αυτό είχε στρατολογήσει πολλούς μέσα στην ΕΛΑΣ, αλλά είχε άριστες σχέσεις επίσης με πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες.
Ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πρώτη μέρα που ήρθε στο Υπουργείο ΥΜΝΕΙ την αστυνομία και θεωρεί ως νο 1 πρόβλημα της κοινωνίας τις καταλήψεις, τα Εξάρχεια και τις πλατείες με τους νέους που συνωστίζονται. Τον έχετε ακούσει να μιλάει ποτέ για πάταξη της διαφθοράς στην ΕΛΑΣ; Αν γινόταν οποιοσδήποτε από σας Υπουργός σε αυτό το Υπουργειο και βρίσκατε έναν τέτοιο φάκελο διαφθοράς που αγγίζει ακόμη και στελέχη της Κατεχάκη, πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση, δεν θα φροντίζατε να απαλλάξετε την ΕΛΑΣ από αυτό το κύκλωμα εκβιαστών και τις παραφυάδες του, για να αισθάνεται όντως ασφάλεια ο πολίτης; Τι θα ιεραρχούσατε ως πρώτο μέλημα στο Υπουργείο σας; Η αλήθεια είναι ότι για αυτό δεν είστε εσείς Υπουργοί, αλλά είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γιατί ιεραρχεί διαφορετικά.
Πάμε τώρα στις χρονολογίες και τις "συμπτώσεις", που όπως έχω ξαναπεί είναι η... κινητήριος δύναμη της ιστορίας...
Σας έχει κάνει ποτέ εντύπωση ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (όπως και η Λίνα Μενδώνη αντίστοιχα) έχει βρεθεί πολλές φορές στο ίδιο Υπουργείο, το ΠΡΟΠΟ, ανεξαρτήτως κυβέρνησης; (είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΔ, είτε συγκυβέρνηση). Ξέρετε ποιοι είναι το πραγματικά "βαθύ κράτος";
Οι θητείες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ: 1999-2003, 2009-2010, 2012, 2019 ως σήμερα.
Είτε ο Μ. Χρυσοχοΐδης είναι ντιπ άσχετος και δεν έχει ιδέα τι γίνεται στο Υπουργείο αυτό διαχρονικά, είτε ξέρει πολύ καλά κι όλη την ιστορία και όσα ήξερε ο Γ. Καραϊβάζ και ποιανών είναι τα ξεκαθαρίσματα. Και επιλέγει να ασχολείται με το πώς θα ανοίξουν τα κεφάλια των νέων στις πλατείες.
Στην αναμονή για το πότε θα βγάλει ανακοίνωση για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ η κυβέρνηση, μπορείτε να διαλέξετε την εκδοχή που θεωρείτε πιο πιθανή από τις δύο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση