GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! «Το Βέλγιο πρέπει να άρει τους περιορισμούς...»

Το Βέλγιο πρέπει να ανακαλέσει όλα τα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού εντός 30 ημερών μετά από δικαστική απόφαση λόγω ανεπαρκούς νομι...


Το Βέλγιο πρέπει να ανακαλέσει όλα τα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού εντός 30 ημερών μετά από δικαστική απόφαση λόγω ανεπαρκούς νομικής βάσης. Αυτό αποφάνθηκε πρωτοβάθμιο δικαστήριο στην πρωτεύουσα Βρυξέλλες μετά από καταγγελία της Λίγκας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως μετέδωσαν την Τετάρτη διάφορα μέσα ενημέρωσης. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε την απόφαση.

Ο Σύνδεσμος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε μηνύσει το βελγικό κράτος πριν από μερικές εβδομάδες, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Corona δεν είχαν νομική βάση. Η απόφαση προβλέπει τώρα πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα - αλλά ανώτατο όριο 200.000 ευρώ - εάν δεν εφαρμοστεί. Σύμφωνα με τη φλαμανδική εφημερίδα De Standaard, το βελγικό κράτος μπορεί να ασκήσει έφεση. Ωστόσο, αυτό δεν θα είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Επί του παρόντος, στη χώρα ισχύουν αυστηροί κανόνες Corona. Οι Βέλγοι επιτρέπεται να έχουν στενή επαφή μόνο με ένα άτομο εκτός του νοικοκυριού τους. Σε εξωτερικούς χώρους, τέσσερα άτομα επιτρέπεται να συναντηθούν φορώντας μάσκες. Τα ψώνια γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού. Τα εστιατόρια, τα πανδοχεία και οι καφετέριες είναι κλειστά εδώ και μήνες. Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει εδώ και καιρό σε ολόκληρη τη χώρα. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να εισέλθετε ή να εξέλθετε από το Βέλγιο χωρίς βάσιμο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση