GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΡΕΤΕ την ασυλία!» ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Γ. Λαγού προς όλους τους ευρωβουλευτές...

Με επιστολή του προς όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός τους ζητά να μην ...


Με επιστολή του προς όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός τους ζητά να μην ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας του.

Ο καταδικασμένος  ευρωβουλευτής παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα συνωμοσίας, χρησιμοποιώντας ως βασικό επιχείρημα την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας στη δίκη της Χ.Α., Αδαμαντίας Οικονόμου, αλλά και το γεγονός ότι σύμφωνα με υποκλοπές ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλούσε με τον υπουργό Δικαιοσύνης για να επηρεάσει τον Εισαγγελέα Ντογιάκο μετά τη δολοφονία Φύσσα. Επικαλείται και την παραδοχή του τότε γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε υπόγεια συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Γ. Λαγός απευθύνεται σε όλους τους ευρωβουλευτές, καλώντας τους, πριν ψηφίσουν για την άρση του ασυλίας του να διαβάσουν το υλικό που τους στέλνει και που αποτελείται από εκτενή αποσπάσματα από τα πρακτικά της Δίκης της Χ.Α.με την πρόταση της Εισαγγελέως, ένα υπόμνημα με τους ισχυρισμούς του, καθώς και βίντεο με την υποκλοπή του Ηλία Κασιδιάρη της συνομιλίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο και την "υπόθεση Παναθηναϊκάκια" όπως ονομάζει τον κ.  Ντογιάκο.

"'Είναι πολύ ωραίο που είσαι ιδιαίτερα ευαίσθητος όσον αφορά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μιανμάρ ή το Καζακστάν. Αλλά τι συμβαίνει όταν συμβαίνει αυτό στα σύνορα της ΕΕ;" αναφέρει στο μήνυμά του. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει το απόγευμα της Δευτέρας για την άρση ή μη της ασυλίας του καταδικασμένου ως μέλος της  διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης,με μυστική ψηφοφορία. Ήδη με ψήφους 22 θετικές-0 αρνητικές - 2 λευκά, η αρμόδια Επιτροπή Νομικών Θεμάτων ενέκρινε την Παρασκευή το αίτημα άρσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση