GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ! Κουρεμένα δάνεια του “Πρώτου Θέματος” από την Τράπεζα Πειραιώς στην Μαριάννα Λάτση...

Την ώρα που η Τρ. Πειραιώς βρίσκεται στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων για τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και γίνεται αντικείμενο...


Την ώρα που η Τρ. Πειραιώς βρίσκεται στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων για τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και γίνεται αντικείμενο οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης, αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί μια κίνηση της τράπεζας που μπορεί να αποδειχθεί προοίμιο εξελίξεων στο χώρο των media. 

Αφορά δάνεια της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, η οποία από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της στηρίχθηκε χρηματοδοτικά – και διαφημιστικά - από την Τρ. Πειραιώς, συχνά μάλιστα και με “περίεργες” δανειοδοτήσεις προς τους μετόχους της εκδότριας εταιρείας.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, εξυπηρετούμενα δάνεια της εταιρείας “Πρώτο Θέμα Εκδοτική” μπήκαν σε πακέτο τιτλοποίησης και περιήλθαν σε fund/εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων. Εν συνεχεία μεταβιβάστηκαν σε εταιρεία συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση, η οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο επιχειρηματικών εξελίξεων, πραγματοποιώντας εξαγορές και αποκτώντας συμμετοχές σε εταιρείες διαφόρων κλάδων ( ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κλπ).

Επιδιώκοντας προφανώς να κλείσει εκκρεμότητες, να κόψει τον “ομφάλιο λώρο” που την συνέδεε με το “Πρώτο Θέμα” και να περιορίσει την έκθεση της στα media, η τράπεζα έβαλε στο πακέτο τιτλοποίησης συνολικές απαιτήσεις 38,2 εκατ. ευρώ, με χαμηλή αποτίμηση.

Ως προς το ποσοστό του "κουρέματος", οι πληροφορίες είναι αντιφατικές: Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι είναι 93,5%, ενώ από την πλευρά της εταιρείας "Πρώτο Θέμα" αναφέρεται ότι η μεταβίβαση έγινε στο 33% της ονομαστικής απαίτησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εταιρεία διαχείρισης αυτές οι απαιτήσεις πουλήθηκαν αμέσως σε εταιρεία της Μαριάννας Λάτση με μεγάλο κέρδος. Πάντως, μέχρι στιγμής η εταιρεία "Πρωτο Θέμα" δεν έχει έχει ενημέρωση ότι το δάνειό της μεταβιβάστηκε.

Δεν είναι ένα απλό επιχειρηματικό deal που αφήνει περιθώρια κέρδους για την μία πλευρά και βοηθά την άλλη να απεμπλακεί και να καθαρίσει το χαρτοφυλάκιο της. Η συμφωνία αυτή δίνει τη δυνατότητα στην Μαριάννα Λάτση και στον όμιλο της να “βάλουν πόδι” στο “Πρώτο Θέμα”, να αποκτήσουν αρχικά μέσο πίεσης και να έχουν “λόγο” στην εφημερίδα, με προοπτική απόκτησης μετοχικής συμμετοχής και ελέγχου στη συνέχεια.

Ισως να είναι το πρώτο βήμα για την είσοδο του νεοπαγούς επενδυτικού ομίλου της Μ. Λάτση στα media, όπου η παρατεταμένη κρίση έχει δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες και έχει καταστήσει τον χώρο εξαιρετικά “ευάλωτο” στις επιδιώξεις ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση