GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚ από τον Πατριάρχη Μόσχας! «ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ Γενοκτονίες χριστιανικών μειονοτήτων από τους Οθωμανούς...»

Σε μια περίεργη δήλωση και μάλιστα σε αυτό το «timing» προχώρησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος μιλώντας δημοσίως σ...

Σε μια περίεργη δήλωση και μάλιστα σε αυτό το «timing» προχώρησε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος μιλώντας δημοσίως στο ρωσικό κανάλι Russia 24 TV είπε ότι «Κατά την διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπήρχαν χριστιανικές μειονότητες αλλά κανείς δεν τις κατέστρεψε» και όλα αυτά ενώ στις 24 Απριλίου ήταν η μαύρη Επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Δεν υπήρξε ποτέ κάτι σαν αυτό που συμβαίνει στον ισλαμικό κόσμο. Πάρτε, για παράδειγμα, τις τουρκικές, οθωμανικές αυτοκρατορίες, ναι, υπήρχαν χριστιανικές μειονότητες, αλλά κανείς δεν τις κατέστρεψε », δήλωσε συγκεκριμένα ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία αρνείται τις Γενοκτονίες που διέπραξε το πρόγονο κράτος της του οποίου είναι κληρονόμος. Αλλά και τις Γενοκτονίες τις οποίες διέπραξε η ίδια ως Τουρκία, στη νυν δηλαδή κρατική της υπόσταση( Αρμενία-Συρία-Κύπρος).

Εδώ ο Πατριάρχης στηρίζει τις τουρκικές θέσεις και έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της σιωπής για τη βεβήλωση της Αγιά Σοφιάς, από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Προφανώς η δήλωση Κύριλλου έχει πολιτικά κίνητρα και εξυπηρετεί την προσέγγιση Πούτιν-Ερντογάν καθώς πλέον η Τουρκία οδηγείται σε απομόνωση από ΗΠΑ και Δύση, υιοθετώντας το αφήγημα της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση