GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΕΙΠΕ! Ο Μητσοτάκης στέλνει πιο ...μακριά το «Πάσχα στο χωριό»

Παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα παραπέμπουν σε σταθεροποίηση του τρίτου κύματος της πανδημίας με τάσεις αργής αποκλιμάκωσης, ...


Παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα παραπέμπουν σε σταθεροποίηση του τρίτου κύματος της πανδημίας με τάσεις αργής αποκλιμάκωσης, ο αριθμός των διασωληνωμένων και η ασφυκτική πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς, με αποτέλεσμα τα τελευταία 24ωρα να εκπέμπεται το μήνυμα πως πιθανώς και να μην επιτευχθεί το... «Πάσχα στο χωριό».

Ενδεικτική ήταν η αποστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Σπαθοβούνι Κορινθίας χθες: «Μετά το Πάσχα ελπίζουμε να ανοίξουμε για τα καλά, μέχρι το καλοκαιράκι».

Η δήλωση του πρωθυπουργού αφορούσε την επαναφορά της αγοράς σε κανονικούς ρυθμούς, με βασικούς αποδέκτες τους παράγοντες του λιανεμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού, ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συσχέτισαν την αναφορά αυτή με την άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων εν όψει Πάσχα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει παρόμοια αναφορά.

«Η απειλή παραμένει και γι' αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Γιατί, όπως έχω πει, στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι», ήταν η αποστροφή του πρωθυπουργού την περασμένη Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας δήλωσε σχετικά με το «Πάσχα στο χωριό» στο Open: «Υπάρχουν διαφωνίες πολλές ακόμα και μεταξύ των λοιμωξιολόγων. Ξέρουμε πως υπάρχει κούραση έπειτα από 14 μήνες στον κόσμο. Γι' αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να υπάρχει μερική αποσυμπίεση, χωρίς όμως να ξεφεύγει τελείως η κατάσταση με την εφαρμογή των μέτρων. Πάντα βλέπουμε βδομάδα με βδομάδα τι γίνεται με βάση τα κρούσματα και αποφασίζουμε, δεν αποκλείουμε τίποτα όσον αφορά το Πάσχα».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση