GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ! ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ θα ανοίξει η εστίαση...

Μπορεί σήμερα η εστίαση να πήρε μια «ανάσα» με τα νέα μέτρα ύψους 330 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν με σκοπό την στήριξη του κλάδου, ωστόσο α...


Μπορεί σήμερα η εστίαση να πήρε μια «ανάσα» με τα νέα μέτρα ύψους 330 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν με σκοπό την στήριξη του κλάδου, ωστόσο αυτά… είναι τα τελευταία καλά νέα για τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Αυτό διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η εστίαση θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει και μάλιστα μετά το Πάσχα.

Ως γνωστόν τα σενάρια αλλάζουν μέρα με τη μέρα, ωστόσο, αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο, δεδομένων και των πολλών κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά και της πίεσης στο σύστημα υγείας, είναι η εστίαση να στρώσει τραπέζι την Δευτέρα του Πάσχα, ή την Τρίτη, δηλαδή στις 3 ή 4 Μαΐου.

Μάλιστα, οι παραπάνω ημερομηνίες αφορούν πιλοτικό άνοιγμα των μαγαζιών, αφού ο στόχος είναι η εστίαση να ανοίξει «κανονικά» στις 10 Μαΐου, δηλαδή μια εβδομάδα αργότερα.

Σημειώνεται ότι η εστίαση έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία, αφού το Σάββατο τα μαγαζιά συμπληρώνουν… πέντε συνεχόμενους μήνες κλειστά και μάλιστα πανελλαδικώς.

Ενδεικτικό είναι ότι ο κλάδος της εστίασης, βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), έκλεισε το 2020 με απώλειες 2,28 δισ. ευρώ ή με μείωση τζίρου κατά 37,7% σε σύγκριση με το 2019. Η απώλεια δεν φαίνεται τόσο μεγάλη, κάτι που αποδίδεται στο ότι τα στοιχεία βασίζονται στον δηλωθέντα τζίρο και όχι στον πραγματικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση