GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΥΝΥΧΤΙΑ! ΑΔΙΕΞΟΔΟ στην Γερμανία για τον διάδοχο της Μέρκελ...

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν λίγο η έκτακτη συνάντηση των δύο υποψηφίων για το χρίσμα της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) στο κτίριο το...



Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν λίγο η έκτακτη συνάντηση των δύο υποψηφίων για το χρίσμα της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) στο κτίριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο. 

Τρεισήμισι ώρες

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) και την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt, η συνάντηση του αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Αρμιν Λάσετ με τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ για την επιλογή του υποψήφιου καγκελάριου που θα οδηγήσει τα δύο κόμματα στις πρώτες εκλογές αφού αποχωρήσει η Ανγκελα Μέρκελ διήρκεσε τρεισήμισι ώρες αλλά δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα.

Ο κ. Ζέντερ πέταξε αργά χθες το βράδυ εκτάκτως στο Βερολίνο με ιδιωτικό αεροσκάφος, ενώ και ο κ. Λάσετ βρισκόταν από νωρίς στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του κρατιδίου του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Μαζί με τους δύο αρχηγούς, στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του CDU Πάουλ Τσίμιακ, ο Γενικός Γραμματέας της CSU Μάρκους Μπλούμε και οι δύο επικεφαλής των Κ.Ο. Ραλφ Μπρίνκχαους (CDU) και Αλεξάντερ Ντόμπριντ (CSU).

Χωρίς αποτέλεσμα
Οι ίδιοι οι υποψήφιοι είχαν δηλώσει στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ότι ήθελαν η απόφαση να έχει ληφθεί έως το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η προθεσμία εξέπνευσε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και οι δύο αρχηγοί εμμένουν στην υποψηφιότητά τους.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Bild ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονταν «κοντά» σε αποτέλεσμα, αλλά ο κ. Λάσετ τελικά αποχώρησε από την Bundestag λίγο πριν από τις 03:00 (ώρα Ελλάδος) χωρίς να ανακοινωθεί κάτι.
Πηγή: ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση