GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γι΄αυτήν την χώρα, που ανταλλάχθηκε, από τον Γκορμπατσώφ, με τζην και τσίχλες, εργάστηκε και πέθανε ο Γιούρι...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Πριν από τρείς ημέρες, (12 Απριλίου), η Ρωσία γιόρτασε την 60η επέτειο, από την...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Πριν από τρείς ημέρες, (12 Απριλίου), η Ρωσία γιόρτασε την 60η επέτειο, από την...

κατάκτηση του διαστήματος.
Τότε, ο πρώτος αστροναύτης Γιούρι Γκαγκάριν έβαζε σε τροχιά, γύρω απ΄την Σελήνη το πρώτο, δημιουργημένο από άνθρωπο, διαστημόπλοιο.
Δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος ο Γιούρι.
Ήταν ο "Σοβιετικός άνθρωπος", στον οποίο περιφρονητικά αναφέρονται πολλοί και που δεν ξεχνούν, σε κάθε επέτειο, να ιδιοποιούνται τα επιτεύγματα του, στο πλαίσιο μιας ιδεολογικής "αναγέννησης".
Σβήνουν από το κράνος του πρώτου κοσμοναύτη, το όνομα της χώρας του, για να προσφέρουν νέες ιδεολογικές ερμηνείες της εικόνας του. Μιας εικόνας, που με χλωρίνη και βούρτσα καθαρίστηκε, απ΄όλες τις συνθήκες, που οδήγησαν τον Γκαγκάριν, στο διαστημόπλοιο, που τον έθεσε στην τροχιά της αθανασίας.
Ο Γκαγκάριν ήταν σύμβολο της Σοβιετικής Ένωσης. Σύμβολο μιας εποχής, που οι σπουδαίοι στόχοι, δεν ήταν απλώς θέμα συζήτησης, αλλά τέθηκαν και εφαρμόστηκαν. Της εποχής, που όλα φαίνονταν πιθανά.
Πίσω από τον Γκαγκάριν, βρίσκεται ένα ολόκληρο φάσμα επιστημονικών, τεχνολογικών, βιομηχανικών και κοινωνικο-πολιτιστικών επιτευγμάτων, χωρίς το οποίο ο Γιούρι, σίγουρα δεν θα είχε πετάξει πουθενά. Ήταν η αιχμή, σ΄ένα δόρυ, που ξεκινούσε, από τη Σοβιετική Ένωση. Τη  χώρα, που είχε περάσει δοκιμασίες και δυσκολίες, άνευ προηγουμένου. Αυτή ήταν η χώρα, που έστειλε πρώτη, έναν άνθρωπο στο διάστημα.
Γι΄αυτήν την χώρα, που ανταλλάχθηκε, από τον Γκορμπατσώφ, με τζην και τσίχλες, εργάστηκε και πέθανε ο Γιούρι.
Με κάποια καθυστέρηση φίλοι μου Σοβιετικοί,
С праздником товарищи, с Днем Космонавтики!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση