GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! «Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές» ήθελαν να «τιμήσουν» την εισβολή των ναζί στην Κρήτη...

Αυτοαποκαλούνται «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών». Και στην ιστοσελίδα τους , αυτοδιαφημίζονται ως η «πιο κλειστή ομάδα αλεξιπτωτιστών στον ...


Αυτοαποκαλούνται «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών». Και στην ιστοσελίδα τους, αυτοδιαφημίζονται ως η «πιο κλειστή ομάδα αλεξιπτωτιστών στον κόσμο»....

Η κατά τα λοιπά άγνωστη αυτή οργάνωση έγινε αίφνης γνωστή στη χώρα μας από μία εκδήλωση-πρόκληση που προανήγγειλε μέσω της ιστοσελίδα της, στα μέσα Μαΐου, στην Κρήτη, για να «τιμήσουν», όπως έγραφαν, «την ελίτ του Γ’ Ράιχ!» και τους «τους πεσόντες αδελφούς μας, οι οποίοι επιτυχώς έφεραν εις πέρας την πρώτη στρατηγική αεραπόβαση της Ιστορίας, καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 80 χρόνια από τη στιγμή που οι επίλεκτοι του Γ’ Ράιχ πήδηξαν και κατέλαβαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αξία τους».

 

Η σχετική αφίσα είχε συγκεκριμένα το ακόλουθο κείμενο:
«Κρήτη, Ελλάδα. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους. 17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία». Προφανώς αγνοούν πώς θα τους υποδεχτούν στην Κρήτη…αν τολμήσουν να κάνουν την εκδήλωση που προγραμματίζουν.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης  Στ. Αρναουτάκη: «Δεν μας ζητήθηκε ποτέ άδεια για τέτοια εκδήλωση, και αν μας ζητούσαν η απάντηση θα ήταν κατηγορηματικά αρνητική.

 

Τα ερωτήματα παραμένουν για την ταυτότητα και τους στόχους της οργάνωσης, που χρησιμοποιεί σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που παραπέμπουν στο Γ’ Ράιχ. Και που θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει με μια ακροδεξιά ΜΚΟ που πίσω από την κάλυψη των «βετεράνων αλεξιπτωτιστών» ενδεχομένως κρύβεται μια νεοναζιστική οργάνωση η οποία μάλιστα έχει… και μέλη από την Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα ιαφημίζει για τα μέλη της επικείμενες ασκήσεις «σύμφωνα με στρατιωτικά πρότυπα», π.χ. στα ταραγμένα εδάφη της Ουκρανίας. Και, όπως αναφέρεται στο site, έχει έδρα το Σαλέρνο στην Ιταλία, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2001 «από μια ομάδα Ευρωπαίων αλεξιπτωτιστών», απέκτησε το σημερινό της όνομα το 2004, και «είναι μια αναγνωρισμένη μη κερδοσκοπική ένωση, που υποστηρίζεται από συνδρομές και διευθύνεται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τα ενεργά μέλη». Στο τελευταίο μάλιστα αναγράφεται ότι συμμετέχει κι ένας Έλληνας, ονόματι Γιώργος Κασαγιάννης.

 

Ονομαστικές αναφορές γίνονται και σε έτερους Έλληνες ως μέλη της EPA, σε άλλα σημεία της ιστοσελίδας της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, και πριν «εξαφανιστούν ως δια μαγείας, υπήρχαν τα ονόματα των Θωμά Αποστόλου και Παρασκευά Καζά. Ο τελευταίος φαίνεται ότι είναι εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στη Ραφήνα και έχει διαγωνιστεί σε αγώνες με αλεξίπτωτα. Ο  Καζάς διακρίθηκε σε πανελλήνιους αγώνες αστυνομικών αλεξιπτωτιστών και βραβεύεται από συνδικαλιστές αστυνομικούς.
 

Σχετικά με αυτή την οργάνωση τονίζεται χαρακτηριστικά πως «υποστηρίζουμε βασικά δημοκρατικά δικαιώματα», η οργάνωση αναφέρει ότι τα μέλη της είναι «κυρίως εν ενεργεία, έφεδροι και απόστρατοι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και φιλικών χωρών». Ως «πρωταρχική αποστολή» της αναφέρει την στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της. Αναφέρει ότι βρίσκεται «σε επαφή και καλή, στενή συνεργασία με ελίτ στρατιωτικές μονάδες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς και στη Ρωσία και στην Ουκρανία».
 

Και υπογραμμίζουν ότι διαθέτουν «αερομεταφερόμενη εθελοντική μονάδα εφέδρων, αφιερωμένη στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ και φιλικών χωρών σε περιόδους ανάγκης», τα ανώτερα μέλη της οποίας -διαφημίζει- «έχουν εκτενή επιχειρησιακή εμπειρία σε πολεμικά μέτωπα, από τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, έως τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία». Σε κάθε περίπτωση, τα σύμβολα που χρησιμοποιούν παραπέμπουν σε ομάδα νεοναζί ενώ και η ξεκάθαρη πρόθεσή τους να γιορτάσουν την εισβολή των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη, είναι δηλωτική της ταυτότητά τους.

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη των αντιδράσεων, η ανάρτηση της συγκεκριμένης «εκδήλωσης» εξαφανίστηκε από το site της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών. Ωστόσο, όπως αναγράφεται στην νέα σελίδα που βρίσκεται στη θέση της, η ανάρτηση είτε αφαιρέθηκε είτε απλώς «δεν είναι προσβάσιμη». Άρα, η συγκεκριμένη «εκδήλωση» ακυρώθηκε ή απλώς θα γίνει εν κρυπτώ; Ή μήπως μετατέθηκε απλώς χρονικά ή και τοπικά για να αποφύγει την οργή των Κρητικών (και όχι μόνο); 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση