GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Ερντογάν: «Δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους, είναι ψεύτες...»

Απτόητος συνεχίζει τις εμπρηστικές του δηλώσεις ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προέβη μετά την προσευχή της Παρασκευής σε ένα α...



Απτόητος συνεχίζει τις εμπρηστικές του δηλώσεις ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προέβη μετά την προσευχή της Παρασκευής σε ένα ακόμη παραλήρημα κατά του Ελληνισμού της Κύπρου.

Σχολιάζοντας τις συνομιλίες στη Γενεύη για το Κυπριακό οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς αφού οι Τουρκοκύπριοι εξέφρασαν για πρώτη φορά επίσημα το αίτημά τους για διχοτόμηση της Μεγαλονήσου και δημιουργία δύο κρατών, ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρει η haberturk λέγοντας πως δεν την εμπιστεύεται.

«Δεν εμπιστεύομαι τη Νότια Κύπρο», είπε και συνέχισε λέγοντας πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήταν ειλικρινής γι’ αυτό και ο ίδιος πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα στο Κυπριακό στο άμεσο μέλλον. «Δεν είναι ειλικρινείς, δεν σεβάστηκαν ούτε το δημοψήφισμα. Είναι ψεύτες και όχι ειλικρινείς. Τα ίδια έκαναν και τώρα. Όταν είναι ειλικρινείς θα δουν τιμιότητα και από εμάς. Δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία χωρίς να είμαστε ειλικρινείς», είπε.

Για τον κοροναϊό
Η Τουρκία έχει αρκετές δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 την παρούσα περίοδο και δεν αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα με τις προμήθειές τους, δήλωσε επίσης σχολιάζοντας την πορεία της πανδημίας. Ο ίδιος μίλησε δύο ημέρες μετά τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας που είπε ότι τα εμβόλια θα γίνουν πιο σπάνια, για τους επόμενους δύο μήνες, αλλά η Τουρκία έχει υπογράψει μία συμφωνία για 50 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, οι οποίες θα αρχίσουν να φτάνουν το Μάιο.

Άκαρπες οι συνομιλίες για το Κυπριακό
Υπενθυμίζεται πως, νέα άτυπη σύνοδο 5+1 για το Κυπριακό εξήγγειλε ο Αντόνιο Γκουτέρες, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αναζήτησης κοινού εδάφους για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Για την σύνοδο στην Γενεύη είπε ότι δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί κοινό έδαφος, αναφερόμενος στις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για δύο κράτη και στις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Χρονικώς τοποθέτησε την επόμενη σύνοδο σε 2-3 μήνες αφού προηγηθούν προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες είπε πως ο ίδιος δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Ο ΓΓ του ΟΗΕ σε καμία περίπτωση δεν επέρριψε ευθύνες στην τουρκική πλευρά για την αποτυχία, παρά το ότι οι θέσεις της βρισκόντουσαν εκτός του πλαισίου που είχε θέσει και ο ίδιος στο Κραν Μοντανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση