GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! Παράταση στην επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών...

Προς παράταση οδεύει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών της Αττικής, που τον τελευταίο μήνα έχουν βρεθεί στο πλάι των συναδέλφων τους των δη...


Προς παράταση οδεύει η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών της Αττικής, που τον τελευταίο μήνα έχουν βρεθεί στο πλάι των συναδέλφων τους των δημόσιων νοσοκομείων για να βοηθήσουν στη μάχη με την COVID-19. Οι γιατροί είχαν «επιστρατευθεί» για ένα μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες η επιστράτευσή τους θα παραταθεί. 

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθούν σε αυτούς και επιπλέον ιδιώτες γενικοί γιατροί, που θα καλύψουν το κενό όσων τελικά δεν εμφανίστηκαν μετά την κλήση τους.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας είχε επιστρατεύσει στις 22 Μαρτίου 206 ιδιώτες γιατρούς (παθολόγους, γενικούς γιατρούς και πνευμονολόγους), η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (93%) παρουσιάστηκε την επομένη στα νοσοκομεία.

Οι περιπτώσεις των υπόλοιπων που δεν έδωσαν το «παρών» εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και δεν αποκλείεται να επιβληθούν κυρώσεις, όπου η απουσία δεν δικαιολογείται.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς με ανακοινώσεις ζητούν να μην παραταθεί η επιστράτευση και να κληθούν εκ νέου εθελοντές –και άλλων ειδικοτήτων– να στηρίξουν το σύστημα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση