GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Στον Ερντογάν σπεύδει ο πρωθυπουργός και όλο το υπουργικό συμβούλιο της Λιβύης...

Στην Τουρκία σπεύδει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Λιβύης και το σύνολο του υπουργικού του συμβουλίου για επαφές με Τούρκους αξιωματούχους. ...


Στην Τουρκία σπεύδει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Λιβύης και το σύνολο του υπουργικού του συμβουλίου για επαφές με Τούρκους αξιωματούχους.

Λίγες ημέρες αφότου συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμέιμπα αναχωρεί για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, o μεταβατικός πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ θα συνοδεύεται από πολυπληθή αποστολή.

Συγκεκριμένα θα ταξιδέψουν 14 υπουργοί της κυβέρνησής του (σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο δηλαδή), καθώς και ο επικεφαλής του στρατού και ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Πού θα επικεντρωθεί η επίσκεψη

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λιβύης, η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στην επιστροφή διαφόρων συνεργασιών στον τομέα των υπηρεσιών, όπως ενέργεια και υγεία, καθώς και την επιστροφή των τουρκικών εταιρειών προκειμένου να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην αραβική χώρα που είχαν σταματήσει λόγω του εμφυλίου πολέμου.

Ανακοίνωση του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης επισημαίνει ότι ο Ντμέιμπα και η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για να συζητήσουν συμφωνίες μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας και να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση