GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΡΧΙΖΟΥΝ τους εμβολιασμούς και στις εγκύους...

Πράσινο φως να εμβολιάζονται κανονικά με το εμβόλιο του κορονοϊού και οι έγκυρες, έδωσαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές σε ΗΠΑ αλλά και Βρετ...


Πράσινο φως να εμβολιάζονται κανονικά με το εμβόλιο του κορονοϊού και οι έγκυρες, έδωσαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές σε ΗΠΑ αλλά και Βρετανία, γεγονός που υιοθετεί και η χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ αρχικά το εμβόλιο του κορονοϊού ήταν απαγορευτικό για τις έγκυες, στη δεύτερη φάση μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις όταν η έγκυος είχε αυξημένο κίνδυνο.

«Ναι» από τις αρχές
Πλέον όμως οι υγειονομικές αρχές σε ΗΠΑ και Βρετανία κατέληξαν πως οι έγκυες μπορούν να κάνουν κανονικά το εμβόλιο.

Ειδικότερα όπως σημείωσε η κ.Θεοδωρίδου, στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε μελέτη σε 90.000 κυήσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος. «Αυτό άνοιξε το πράσινο φως και υιοθέτησε την αντίστοιχη οδηγία και η Βρετανική Επιτροπή Εμβολιασμών πάντα με την σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού» σημείωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως σημείωσε: «Επομένως τα εμβόλια του covid που δεν περιέχουν κανέναν ζωντανό μικροοργανισμό μπορούν να γίνονται και στις εγκύους». Σημείωσε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται καν να γίνεται πριν τεστ κύησης πριν γίνει ο εμβολιασμός.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι το εμβόλιο του κορονοϊού δεν επηρεάζει τη γονιμότητα και ούτε πρέπει να αναβάλλονται οι προσπάθειες τεκνοποίησης, ενώ πρόσθεσε ότι ο θηλασμός θα πρέπει να γίνεται κανονικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση