GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαγορευμένα στις τηλεοράσεις & τα ΜΜΕ... Τα τρέμουν όπως "ο διάβολος το λιβάνι"...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που κατα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να... αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

Δύο τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, στο...

τμήμα που ακόμη είναι κατεχόμενο από το τουρκικό φασιστικό καθεστώς με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της επίσημης Ελλάδας, καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις δυνάμεις του Αραβικού στρατού της Συρίας.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος "αναλυτής" -όπως οι "πανεπιστημιακοί" με μόνιμο στασίδι στα ΜΜΕ που μας διαβάζουν τα Νατοϊκά και σιωνιστικά δελτία, τα οποία εμφανίζουν ως δικές τους βαθυστόχαστες μελέτες-, για να κατανοήσει πως ακόμη κι η Ρωσική Διοίκηση, που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το Σύμφωνο Φιλίας κι Αλληλεγγύης ΕΣΣΔ-ΣΥΡΙΑΣ δραστηριοποιείται στη Συρία, μπροστά στις παραβιάσεις της Συμφωνίας Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας στο Αστάν, για την δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης, ασφαλείς ζώνες, μαζί με τη Συρία και τη Χεζμπολάχ δίνουν "δείγματα γραφής". Ο Ερντογάν πλήρως συντονισμένος με τη διοίκηση του διορισμένου νέου προέδρου Μπάιντεν, λειτουργεί ως κύριος μοχλός της νέας αμερικανικής πολιτικής με τη συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ενίσχυση με οπλισμό και "στρατιωτικούς συμβούλους", αλλά δυνάμεις στη νεοναζιστική Ουκρανία, το Κόσοβο, την Αλβανία, τη Λιβύη, αναζωπυρώνοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία ("ελεύθερος συριακός στρατός", παρακλάδια Αλ Κάιντα). Έτσι γίνονται κατανοητές κι οι πρόσφατες Ρωσικές επιθέσεις: Τα Ρωσικά ′′Su-34′′ κονιορτοποιούν Τουρκικές θέσεις στην Ιντλίμπ κι η Χεζμπολάχ πάει... Μόσχα!

Αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο που αναπτύσσεται ραγδαία η πολεμική επιθετικότητα της νέας "δημοκρατικής" ηγεσίας των ΗΠΑ, με στρατιωτικές και ναυτικές πολεμικές επιχειρήσεις Νατοϊκών ασκήσεων στα σύνορά της (συμμετέχουν μαζί οι ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις), η Ρωσία δεν κοιτάζει κανέναν πλέον στο πρόσωπο αυτή τη στιγμή και προχωράει στο πρόγραμμά της για τον καθαρισμό της Συρίας από τρομοκράτες, ξένους κατακτητές και τους διακινητές πετρελαίου που λεηλατήθηκαν παράνομα από συριακές πετρελαιοπηγές στο κατεχόμενο τμήμα από τις ΗΠΑ και τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών.

Ο Αραβικός στρατός της Συρίας εξαπέλυσε δύο ισχυρές επιθέσεις εναντίον των τουρκικών θέσεων χρησιμοποιώντας Ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο "Avia" σκοτώθηκαν πάνω από 10 Τούρκοι στρατιώτες, πολλοί τραυματισμένοι κι οι βάσεις με τον εξοπλισμό τους κονιορτοποιήθηκαν. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή της πόλης Tell Tamer στη βορειοανατολική Συρία (Περιφέρεια Αλ-Χασάκα). Η τουρκική τηλεόραση ανακοίνωσε πως σύμφωνα με πηγές των τουρκικών υπηρεσιών δεν υπήρξαν νεκροί.

Ο Άξονας της Αντίστασης δυναμώνει!


Ο Άξονας της Αντίστασης ενισχύει την παρουσία του στη Συρία

O Mohammad Hejazi, στρατιωτικός διοικητής στο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, μιλώντας την Τρίτη στους μαχητές τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Ο Άξονας της Αντίστασης ενίσχυσε την παρουσία του στη Συρία, παρά τις πιέσεις, απειλές και προπαγάνδα των ΜΜΕ του σιωνιστικού καθεστώτος...
Απέτυχαν οι προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού να τερματίσει την παρουσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Συρία το 2020, μέσω αυξανόμενων πιέσεων και απειλών...
Ο Άξονας της Αντίστασης υπάρχει στη Συρία με την ίδια σταθερότητα, δύναμη κι ακόμη ανώτερη ποιότητα, και αυτοί
[Ισραηλινοί] δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους...
Το Ιράν δεν θα ξεχάσει ποτέ τη δολοφονία από τις ΗΠΑ
του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί* και των συντρόφων του στο Ιράκ και σίγουρα θα δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στους Αμερικανούς».

* Ο Κασέμ Σουλεϊμανί θα μείνει για πάντα στις καρδιές των Ελεύθερων του κόσμου!

Να θυμίσουμε: Η Χεζμπολάχ επέστρεψε από τη Μόσχα και μετέφερε δυνάμεις στη Ρωσική αεροπορική βάση στο Χμεϊμίμ (Λαοδίκεια)!

10 χρόνια από το δολοφονικό παράνομο εμπάργκο, παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ, από ΗΠΑ Ευρωπαϊκή Ένωση (με πρώτη, "βασιλικότερη του βασιλέως", την επίσημη Ελλάδα)... 10 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης... η ζωή παίρνει ρυθμούς κανονικότητας στη Συριακή κοινωνία

Η αντιμετώπιση της επιδημίας κορωνοϊού αντιμετωπίζεται ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΑΚΤΑ κι υποχρεωτικά μέτρα (όπως καραντίνες, υποχρέωση μάσκας, κλείσιμο καταστημάτων), αλλά με όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας οι γιατροί προσφέρουν περίθαλψη σύμφωνα με το Κουβανέζικο και Σοβιετικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παρά το φονικό εμπάργκο της "πολιτισμένης" δύσης με βαριές επιπτώσεις στο Συριακό λαό.

Ο Πολιτισμός στις προτεραιότητες της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρά την 10ετή ιμπεριαλιστική επίθεση


Η Παλμύρα δεν ανήκει πλέον σε όλους...
Δεν ανήκει στην 'παγκόσμια' πολιτιστική κληρονομιά...
Ανήκει στο λαό της Συρίας κι όσους αντιστάθηκαν στην ιμπεριαλιστική επίθεση...
Ανήκει κι είναι σύμβολο των Ελεύθερων του κόσμου!

 [Βλέπε, σε: H Zηνοβία επέστρεψε στον θρόνο της]

Η Παλμύρα απελευθερώθηκε τον Απρίλη του 2016... πριν ακριβώς πέντε χρόνια σαν σήμερα.

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η
Παλμύρα (Φοινικόπολις, η πόλις των Φοινίκων) της Ζηνοβίας απελευθερώθηκε από την κατοχή του λεγόμενου "ισλαμικού κράτους" κι αυτό έφερε θλίψη στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους: Γιατί πενθεί η Ελλάδα κι η δύση, με την απελευθέρωση της Παλμύρας;

Εκεί μαρτύρησε ο Καθηγητής Khaled Al Assad δολοφονήθηκε για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του πλανήτη: Υπερασπιζόταν την τέχνη, τον πολιτισμό, τον Άνθρωπο και... τον δολοφόνησαν μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης!


Αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες
αναστύλωσης του θαυμαστού αρχαιολογικού θησαυρού, της Αψίδας του Θριάμβου της Παλμύρας, που κατέστρεψαν οι τρομοκράτες μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης. Θα αναστυλωθεί με τις πιο σύγχρονες επιστημονικές τεχνικές της Αρχαιολογίας, χρησιμοποιώντας και το παραμικρό κομμάτι της καταστροφής, από τους Αρχαιολόγους μαθητές του μάρτυρα του Πολιτισμού κι Ανθρωπισμού Khaled Al Assad.

Η Άσμα Αλ Άσαντ, η σύζυγος του προέδρου που ανάρρωσε από τον κορωνοϊό, δίνει προσωπικό αγώνα για τα έργα στην Παλμύρα, αλλά κι ολόκληρη της Συρία.

Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε χάρη στη Συμφωνία Συνεργασίας που υπέγραψε το Υπουργείο Πολιτισμού της Συρίας και το Επιμελητήριο Βιομηχανιών Μαρμάρου της Ρωσίας, που έθεσε στη διάθεση των Σύρων Αρχαιολόγων ειδικευμένους τεχνίτες και τεχνικά μέσα. Ο Ρώσος Διευθυντής του Επιμελητηρίου Βιομηχανιών Dmitry Mediansev εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών στην Παλμύρα και τη θέληση να προχωρήσουν ανάλογες ενέργειες για κάθε αρχαιολογικό χώρο σ' ολόκληρη τη χώρα που υπέστη την καταστροφή από τους εκλεκτούς φονιάδες-μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης.



Εκθέσεις, συναυλίες, διαλέξεις σ' ολόκληρη τη χώρα. Ένας οργασμός πολιτισμού στη λαβωμένη Συρία που πρόσφερε στα χαρακώματα υπεράσπισης Λευτεριάς, Ανεξαρτησίας κι Ανθρωπισμού, περισσότερους από 400.000 μάρτυρες.





Οι μαθήτριες κι οι μαθητές στα μουσικά ωδεία και χορωδίες συνεχίζουν καθημερινά τον αγώνα πολιτισμού.-




Από το Πάσχα των καθολικών στη μαρτυρική Αρχαία Βέροια, το σημερινό Χαλέπι. Στη διάρκεια των μαχών για την απελευθέρωση της μαρτυρικής πόλης, στην "πολιτισμένη" δύση και στην Ελλάδα ειδικότερα, η ιμπεριαλιστική "αριστερά", μαζί με τη δεξιά και τις δήθεν "τροτσκιστικές" οργανώσεις (Ανταρσυα, ΛαΕ και σια), διαδήλωναν υπέρ των τρομοκρατών τους οποίους καταπίεζε ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ... κι ακόμη σήμερα κανένας δεν ντρέπεται: Δεκέμβρης 2016, Το Χαλέπι έχει δυο πράσινα μάτια, όπως τα δύο αστέρια της Συριακής σημαίας!

Σ' ολόκληρη την κοσμική, λαϊκή Συρία της ανεξιθρησκείας γιορτάστηκε η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα των καθολικών. Στις Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και Μοναστήρια το αδιαχώρητο (καμία υποχρεωτικότητα μάσκας) οι χαιρετισμοί... αναμένοντας τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση της Ορθοδοξίας!


* Σε τι διαφέρει η "Ευρωπαϊκή Ένωση"... από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ;

«Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία * Allāh yahmiki yā Sūriya * الله يحميكي يا سوريا»

Περισσότερα για τη Συρία: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση