GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΘΑΝΑΤΟΙ από θρομβώσεις και με το εμβόλιο Johnson & Johnson στις ΗΠΑ...

Τρεις θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ λόγω θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson γι...


Τρεις θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ λόγω θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson για την Covid-19, ανακοίνωσαν  τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).  
Από τους εμβολιασθέντες που παρουσίασαν αυτήν την παρενέργεια, επτά παραμένουν σε νοσοκομείο και 5 πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στο σπίτι τους. Η ανάλυση των CDC δείχνει ότι παρουσιάστηκαν 7 περιπτώσεις θρόμβων αίματος ανά 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 50 ετών.
 Τον υψηλότερο κίνδυνο διατρέχουν οι γυναίκες της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών. Η επικεφαλής των CDC, Ροσέλ Ουαλένσκι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, σημείωσε ότι τα κρούσματα Covid-19 μειώθηκαν κατά 10% την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας λόγο για μια «ευοίωνη τάση». Σημείωσε όμως ότι υπάρχουν «ανησυχητικά κενά» σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά. 
Αναφορικά με τις εγκύους, η Ουαλένσκι είπε ότι τα CDC συνιστούν να κάνουν το εμβόλιο. Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Δρ Άντονι Φάουτσι, από την πλευρά του, εξήγησε ότι προς το παρόν οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει να καθορίσουν τι επιπτώσεις έχει το εμβόλιο στη λεγόμενη «ινδική» παραλλαγή του νέου κορωνοϊού.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση