GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ! Άκαρπη η Πενταμερής στη Γενεύη για το Kυπριακό...

Δεν υπάρχει αρκετό κοινό έδαφος για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό, δήλωσε ο γ.γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες σκιαγραφώντας την ...


Δεν υπάρχει αρκετό κοινό έδαφος για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό, δήλωσε ο γ.γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες σκιαγραφώντας την άδοξη λήξη των συνομιλιών της Πενταμερούς στη Γενεύη για την επίλυση του Κυπριακού. 

«Η αλήθεια είναι πως στο τέλος των προσπαθειών μας, δεν έχουμε βρει ακόμη αρκετό κοινό έδαφος που θα επιτρέψει την επανάληψη των επίσημων συνομιλιών» σε σχέση με μια διευθέτηση του Κυπριακού, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Πρόσθεσε δε, πως τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν μια νέα προσπάθεια «πιθανώς σε δύο ή τρεις μήνες».
«Δεν θα τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις μας για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επόμενη συνάντηση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο γ.γ του ΟΗΕ σημείωσε ότι η συνάντηση τόσο με την ελληνοκυπριακή πλευρά, όσο και με την τουρκοκυπριακή δεν ήταν μια εύκολη συνάντηση.
«Η δική μου εντολή είναι σαφής. Να παλέψω για την ασφάλεια και την ευημερία των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων που αξίζουν να ζήσουν μαζί.
»Έτσι συμφωνήσαμε ότι θα γίνει στο μέλλον ακόμη μία συνάντηση των 5+1 με την προοπτική να εξασφαλίσουμε κοινό έδαφος για συνομιλίες.
»Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προχωρήσει αυτή την προσπάθεια και να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση