GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O σύγχρονος Ηρόστρατος Κωστής Χατζηδάκης...

Κώστας Καψής   Είναι επικίνδυνος ..... Ο Υπουργός Κ.Χατζηδάκης,ως ο σύγχρονος Ηρόστρατος,καίει τα πάντα στο διάβα του γιατί έτσι μόνο μπορεί...


Κώστας Καψής 
Είναι επικίνδυνος .....
Ο Υπουργός Κ.Χατζηδάκης,ως ο σύγχρονος Ηρόστρατος,καίει τα πάντα στο διάβα του γιατί έτσι μόνο μπορεί να τον γράψει η ιστορία.
Αφού με τους υπόγεια λειτουργούντες εργατοπατέρες--που ποτέ δεν ελέγχθηκαν για τα όσα σε βάρος τους φημολογούνται--,ξεπούλησαν μάλλον χάρισαν την Ολυμπιακή Αεροπορία και κατακερμάτισε ΔΕΗ και ΟΤΕ,πουλώντας(?) τα φιλέτα τους, βάζει χέρι τώρα και στις εργασιακές σχέσεις,εκεί όπου μήτε και η χούντα τόλμησε.
Είναι άκρως επικίνδυνος και αυτός και αυτοί που τον κρατάνε στη θέση του.
(Σημ.το κάτωθι κείμενο αντιγράφηκε από Tsitara Toufasaiou)
"Είτε το πούμε ρητά είτε εμμέσως είναι δύσκολο να μην οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι οι Βρυξέλλες πίεσαν υπέρ της Aegean για το τέλος της Ολυμπιακής".
2015. Τσαρλς Ραις. Αμερικανός πρώην πρέσβης πρός το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Πριν 12 χρόνια (Μάρτιος του 2009) έκλεισε οριστικά ο εθνικός αερομεταφορέας. Ο Υπουργός της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης έλεγε ότι με τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το Δημόσιο από το κλείσιμο της Ολυμπιακής, θα έκτιζε κάθε μήνα από ένα Νοσοκομείο, και δεκάδες σχολεία. Το τέλος του μονοπωλίου του εθνικού αερομεταφορέα, θα βοηθούσε τον ελεύθερο ανταγωνισμό στις αερομεταφορές, που με την σειρά του θα λειτουργούσε υπέρ του πολίτη αφού θα έπεφταν οι τιμές, και θα αναβαθμίζονταν οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα εθνικής ανάτασης, ο μέγας σωτήρας Βγενόπουλος, ο απατεώνας της Marfin, αγοράζει μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα και τα σήματα της Ολυμπιακής, και φτιάχνει μια άλλη εταιρεία με το όνομα
Olympic air
η οποία δεν είχε καμιά σχέση με την παλιά Ολυμπιακή.
Το σλόγκαν που διαφήμιζε την νέα εταιρεία : "Η ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΛΑ". Τα ΜΜΕ το παρουσίαζαν ακόμα και ως μια ελπιδοφόρα πολιτική λύση.
Τα πρώτα δείγματα της πρόθεσης του Κωστή Χατζηδάκη, δεν άργησαν να φανούν.
Κόπηκαν οι έκτατες αεροκομιδές ασθενών από τα νησιά, αφού στο όνομα του κέρδους οι διάδοχοι της κακιάς Ολυμπιακής δεν θυσίαζαν θέσεις επιβατών για να τοποθετήσουν φορεία όταν αυτό κρίνονταν αναγκαίο. Ένα αισχρό καθαρό έγκλημα εναντίον του λαού που παραμένει ατιμώρητο.
Η εναλλακτική λύση για τους νησιώτες είναι μέχρι ΚΑΙ σήμερα
α) το πλοίο της γραμμής,
β) η Πολεμική Αεροπορία αν και εφόσον υπάρχει διαθέσιμο πτητικό μέσο και
γ) τα νοσοκομεία της γειτονικής Τουρκίας !!!
Πολύ σύντομα ο νέος Ωνάσης ξεχάστηκε, εξαφανίστηκε από την Οlympic Air και τράβηξε κατά Κύπρο για νέες «επιτυχίες».
Η εταιρεία που λάνσαρε ως την εταιρεία που θα πήγαινε την ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΛΑ, έχει σήμερα λιγότερα δρομολόγια από αυτά που είχε η ΤΑΕ το 1957 !
Κάπου εκεί (στο 1957) πρέπει να βρίσκεται σήμερα και η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των αερομεταφορών αφού για να πάς π.χ. στην Νέα Υόρκη χρειάζεσαι συνολικά στην καλύτερη περίπτωση περίπου 19 ώρες όταν με την κακιά Ολυμπιακή, χρειαζόσουν 10 ώρες.
Η έλλειψη αερομεταφορέα που να εκτελεί διηπειρωτικά δρομολόγια αναβάθμισε τον ρόλο της Τουρκίας και έκανε το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το αεροπορικό κόμβο της ΝΑ Μεσογείου.
Το έγκλημα που τελέστηκε στις αερομεταφορές είναι ίσως από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος της χώρας.
Οι τότε εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι το υπόβαθρο όλων αυτών των ενεργειών που υποθάλπουν ποινικές ευθύνες που κανείς εισαγγελέας δεν τόλμησε να ακουμπήσει.
Όπως όλοι θυμούνται, το moto της εποχής του σωτηρίου έτους 2008 ήταν ότι η Ο.Α. είναι μια κρατικοδίαιτη εταιρία που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός και όταν θα έκλεινε θα κάναμε 30 νοσοκομεία, 200 σχολεία, μέχρι ότι κάθε μέλος κάθε ελληνικής οικογένειας θα εισέπραττε 600 Eurο μας έλεγε ο Στέφανος Μάνος αλλά και ό,τι άλλο είχε σκεφτεί το τότε επιτελείο του Χατζηδάκη.
Για να επιτύχει το κλείσιμο της Ο.Α. ο Χατζιδάκης χρησιμοποίησε μια καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που η Ο.Α. δικάστηκε ΕΡΗΜΗΝ, διότι ο ΙΔΙΟΣ είχε δώσει εντολή να μην παρευρεθεί η εταιρεία στο Δικαστήριο !
Ασχέτως αν ένα χρόνο μετά το ξεπούλημα της Ο.Α. το δημόσιο την εκπροσώπησε για να πληρώσει τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί.
Το ευρωπαϊκό δικαστήριο μάλιστα άλλαξε την απόφαση του και δικαίωσε την Ο.Α. όταν του προσκομίστηκαν τα πραγματικά στοιχεία της εταιρείας. Τα πραγματικά στοιχεία της εταιρίας αρχικά δεν είχαν προσκομιστεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο με εντολή της τότε Διοίκησης του Υπουργείου Μεταφορών !
Το αληθινό χρηματικό ποσό που πήρε το δημόσιο από αυτή την ιδιωτικοποίηση είναι πολύ δύσκολο να το μάθουμε μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει τελειώσει η εκκαθάριση και υπάρχουν δικαστήρια σε εξέλιξη. Όπως επίσης ξέρουμε ότι η Ο.Α. δεν μπορεί να κλείσει σαν εταιρεία εξαιτίας της Σύμβασης του Α. ΩΝΑΣΗ με το Δημόσιο.
Οι 4000 εργαζόμενοι της Ο.Α. απολύθηκαν όλοι. Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι μισοί από αυτούς δεν έχουν εισπράξει ούτε την νόμιμη αποζημίωση απόλυσης παρόλο που έχουν δικαιωθεί ακόμα και στα δικαστήρια. Και το χειρότερο είναι ότι έχουν κατασυκοφαντηθεί από κάθε πολιτικό ανθρωπάκι μεγάλου ή μικρού βεληνεκούς.
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ είχε κύκλο εργασιών δηλαδή εισέπραττε 1.200.000.000 Euro το χρόνο και επιδοτείτο για 12 άγονες γραμμές, με 22.000.000 €, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς και τους κωδικούς του προϋπολογισμού του Ελληνικού Κράτους. Εδώ πρέπει να αναφερθούν και τα εξής :
Ότι η επιδότηση της Ο.Α. ξεκίνησε το 2004, παλαιότερα δεν επιδοτούνταν ούτε με μια δραχμή ενώ εκτελούσε τις πτήσεις των άγονων γραμμών.
Η Ο.Α. έκανε δωρεάν το σύνολο των κρατικών αποστολών σε όλο τον κόσμο.
Η Ο.Α. δεν πληρώνονταν για τα εισιτήρια των Ευρωβουλευτών και όχι μόνο αυτών από και προς το Ευρωκοινοβούλιο.
Επίσης η Ο.Α. έκανε δωρεάν το σύνολο των αεροδιακομιδών σε Ελλάδα και εξωτερικό και
Επωμίστηκε όλο το κόστος της μεταφοράς της στο Ελευθέριος Βενιζέλος με κόστος πάνω από 200.000.000 €.
Μετά την “επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση” της Ο.Α. τα 700.000.000 € του υπερατλαντικού δικτύου τα μοιράστηκαν οι τρεις συμμαχίες με την μερίδα του λέοντος να τα παίρνει η συμμαχία της Lufthansa.
Την εσωτερική αγορά την μοιραστήκαν 4 ελληνικές αεροπορικές εταιρίες και μια 1 ξένη, και με σχεδόν όλες τις δράσεις τους να είναι επιδοτούμενες από το Κράτος.
Οι άγονες γραμμές από 12 έγιναν 38, και από 22.000.000 € που στοίχιζαν επί της κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας, τώρα στοιχίζουν 180.000.000 €, και χωρίς να γίνονται αεροδιακομιδές ασθενών και χωρίς τις δωρεάν κρατικές αποστολές.
ΑΥΤΗ η μεγάλη ιδιωτικοποίηση μας στοιχίζει γύρω στα 250.000.000 €. Δηλαδή έκλεισαν την Ολυμπιακή που ήταν κερδοφόρα για να πληρώνουμε στους ημέτερους 250.000.000 € ! Τα χαμετυπια !
Θα πρέπει ακόμη να πούμε ότι η Ο.Α. σαν βασικός παίκτης στην ελληνική αγορά ήταν αυτή που πίεζε τις τιμές προς τα κάτω τόσο στις προγραμματισμένες πτήσεις όσο και τις τσάρτερ και για αυτό ήθελαν να την κλείσουν οι ευρωπαίοι ανταγωνιστές (χαρακτηριστική η δήλωση του αντιπρόεδρου της Lufthansa ένα έτος πριν το κλείσιμο της Ο.Α.)
Κοιτάζοντας προσεκτικά στους τομείς της Οικονομίας που έχει η ιδιωτική πρωτοβουλία τον έλεγχο, όλες οι εταιρείες θέλουν :
Να έχουν το κράτος πελάτη.
Να έχουν δωρεάν εργαζόμενους μέσω του ΟΑΕΔ.
Να έχουν ενταχτεί σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Να έχουν ειδικές διευκολύνσεις σε θέματα φορολογίας μισθοδοσίας και ασφάλισης εργαζόμενων.
Να έχουν μόνο κέρδη εις βάρος του Δημοσίου.
Όποιος επενδυτής δεν τα έχει αυτά εξασφαλισμένα απο το Ελληνικό Κράτος, μετακομίζει στο εξωτερικό και φέρνει τα προϊόντα του να τ’ αγοράσουν οι έλληνες εργαζόμενοι.
Η πραγματικότητα με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι μόνο μια. Ξεπουλήθηκε για να μην πληρώνει το διεφθαρμένο Ελληνικό Κράτος.
Δυστυχώς,δεν υπάρχει δίκης οφθαλμός στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση