GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινεζικό μπλόκο στα ελληνικά self-test...

Στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών η Joysbio για απάτη Στο στόχαστρο των Τελωνιακών Αρχών της Κίνας έχει βρεθεί η κατασκευάστρια εταιρεία rap...

Στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών η Joysbio για απάτη

Στο στόχαστρο των Τελωνιακών Αρχών της Κίνας έχει βρεθεί η κατασκευάστρια εταιρεία rapid test, Joysbio, με αφορμή την εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων self-test προς την χώρα μας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από ειδησεογραφικά μέσα στην Κίνα, μετά από έλεγχο των κινεζικών αρχών στις δηλωμένες ποσότητες rapid test και self test της εταιρείας Joysbio, βρέθηκε σημαντική διαφορά μεταξύ των δηλώσεων της εταιρείας και των τελωνειακών αρχών. Αυτό οδήγησε στον εντοπισμού τοπικού εργοστασίου που κατασκεύαζε πλαστά rapid test με την επωνυμία της Joysbio, σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Η Joybsio με ανακοίνωσή της στα διεθνή media δήλωσε πλήρη συνεργασία με τις κινεζικές αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και παροτρύνει τους διεθνείς αγοραστές να μην εμπιστεύονται μη εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της κατασκευάστριας.

Μπλόκο και στα ελληνικά self-test
Τα rapid test της Joysbio έγιναν γνωστά στην χώρα μας μετά την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης για την προμήθεια περισσότερων από 7 εκατομμυρίων self-test στις αρχές Απριλίου και επιπλέον 7 εκατομμυρίων πριν από λίγες ημέρες μετά από νέο διαγωνισμό της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Από την αρχική παραγγελία των 7 εκατομμυρίων self-test εκκρεμεί η παράδοση 3 εκατομμυρίων self-test, που είχε αναλάβει να παραδώσει η εταιρεία Swissmed. Λόγω των νέων δεδομένων μετά τις αποκαλύψεις για τα πλαστά rapid test της εν λόγω κατασκευάστριας άγνωστο παραμένει αν θα καταφέρει τελικά να παραδώσει, κινδυνεύοντας να χαρακτηριστεί έκπτωτη βάση της σύμβασης που έχει υπογράψει και είναι διαθέσιμη στη Διαύγεια.

Οι κινεζικές αρχές δεν αποκλείουν μέρος των ποσοτήτων που παρέλαβε η ελληνική κυβέρνηση να περιέχουν πλαστά rapid test, κάτι που ίσως εξηγεί τις μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές για την προμήθεια του ίδιου rapid test που παρατηρήθηκαν κατά τη διαγωνιστική διαδικασία.

Η έρευνα του CFDA και της κινεζικής αστυνομίας είναι ακόμη σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεαστεί συνολικά η διάθεση των υπολειπόμενων 10 εκατομμυρίων self-test Joysbio στην χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση