GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ (για "ανυπακοή") τη μητέρα του μαθητή που δεν κάνει το self-test...

Αγριεύουν τα πράγματα όσον αφορά τα self-test στα σχολεία, καθώς ο εισαγγελέας  στον απόηχο των επεισοδίων στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, ζητ...


Αγριεύουν τα πράγματα όσον αφορά τα self-test στα σχολεία, καθώς ο εισαγγελέας  στον απόηχο των επεισοδίων στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, ζητεί από την αστυνομία την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για διέγερση σε ανυπακοή. 

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με σχετική παραγγελία, ζητεί την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας και τον σχηματισμό δικογραφίας για διέγερση σε ανυπακοή, σχετικά με τις περιπτώσεις που γίνεται κάλεσμα, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test. 

Τελικά σήμερα το πρωί, μετά από εντάσεις, πιέσεις μαθητών και γονέων που βρέθηκαν έξω από το σχολείο, οι καταληψίες άνοιξαν τελικά τις εισόδους. Ωστόσο, τα μαθήματα έγιναν σήμερα με τηλεκπαίδευση.

Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε αρχικά η αυτόφωρη διαδικασία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η  μητέρα υποστήριξε ότι «τα self-test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες. «Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του», ανέφερε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα της Θεσσαλονίκης, μετά την εισαγγελική παραγγελία περί διέγερσης σε ανυπακοή, η μητέρα του μαθητή στον Εύοσμο συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση