GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΡΑΓΩΔΙΑ! 13 νεκροί από πτώση καμπίνας τελεφερίκ στη λίμνη Ματζιόρε στην Ιταλία...

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώση καμπίνας τελεφερίκ κοντά στη λίμνη Γκάρντα βυθίζοντας σε πένθος την Ιταλία. Ακό...



Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώση καμπίνας τελεφερίκ κοντά στη λίμνη Γκάρντα βυθίζοντας σε πένθος την Ιταλία.

Ακόμα τρεις ακόμα τραυματίες, ανάμεσα τους δύο παιδιά, 9 και 5 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδει το Rai News.

Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Το δυστύχημα φαίνεται να προκλήθηκε όταν κόπηκε ένα καλώδιο, λίγο μετά τον σταθμό άφιξης, στο υψηλότερο τμήμα της διαδρομής που, στη λίμνη Maggiore, που φτάνει σε υψόμετρο 1.491 μέτρα.

Οι βόλτες διαρκούν περίπου είκοσι λεπτά. Η καμπίνα του τελεφερίκ έπεσε από ένα σχετικά υψηλό σημείο και έπεσε στους πρόποδες ενός μεγάλου δάσους.

Σύμφωνα με το Rai News, δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στην καμπίνα η οποία έχει χωρητικότητα 40 άτομα.

Το τελεφερίκ είχε αναθεωρηθεί πλήρως και υποβλήθηκε σε έκτακτη συντήρηση μεταξύ 2014 και 2016. Ο ανελκυστήρας έκλεισε το 2014 και άνοιξε ξανά στις 13 Αυγούστου 2016.

Το τελεφερίκ εγκαινιάστηκε και τέθηκε σε λειτουργία την 1η Αυγούστου 1970. Το σύστημα δύο καλωδίων χωρίστηκε σε δύο τμήματα: από τη Stresa έως το Alpino των 2.351 μέτρων και από το Alpino έως το Mottarone 3.020 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση