GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ 2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ! Ποια είναι η (πολυεθνική) Mondelez που εξαγόρασε την (ελληνική) Chipita...

Σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο δραστηριοποιείται η αμερικανική πολυεθνική Mondelez International, η εταιρεία που μόλις ανακ...



Σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο δραστηριοποιείται η αμερικανική πολυεθνική Mondelez International, η εταιρεία που μόλις ανακοίνωσε την εξαγορά της Chipita αντί 2 δισ. δολαρίων. 

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου στην αγορά των σνακ, η οποία εμφάνισε τζίρο σχεδόν 26 δισ. δολαρίων και καθαρά κέρδη 3,4 δισ. δολαρίων το 2018.

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται brands όπως τα μπισκότα Oreo, belVita και LU, οι σοκολάτες Cadbury Dairy Milk, Milka και Toblerone και οι τσίχλες Trident.

Ενώ παράγει και εμπορεύεται κυρίως σνακ, η Mondelez δραστηριοποιείται επίσης στα τυριά και τα είδη μαναβικής, καθώς και στα ποτά σε σκόνη.

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 80.000 άτομα στα εργοστάσια, τα γραφεία, τα εργαστήρια και τα κέντρα διανομής που λειτουργεί σε 80 χώρες.

Παρότι πρόκειται για μία νεαρή επιχείρηση (ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου του 2012), χτίστηκε πάνω στα θεμέλια εταιρειών που προϋπήρχαν, με ιστορία άνω των 100 ετών.

Πρόεδρος και CEO είναι ο Dirk Van de Put. Δείτε εδώ το ΔΣ της εταιρείας. Δείτε εδώ όλα τα brands της Mondelez, στα οποία προστίθεται πλέον και η ελληνική Chipita.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση