GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ...ΔΙΑΖΥΓΙΟ! Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε μετοχές αξίας 2,4 δισ. δολ. στην Μελίντα...

Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε μετοχές αξίας σχεδόν 2,4 δισ. δολαρίων στη Μελίντα Γκέιτς, καθώς δυο από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ξεκί...


Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε μετοχές αξίας σχεδόν 2,4 δισ. δολαρίων στη Μελίντα Γκέιτς, καθώς δυο από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ξεκίνησαν να μοιράζουν τις περιουσίες τους μετά την αίτηση διαζυγίου.

Οπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι μεταφορές έγιναν τη Δευτέρα, την ίδια ημέρα που ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft αποκάλυψε στο Twitter πως βάζουν τέλος στον επί 27 χρόνια γάμο τους.

Ο Γκέιτς είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους σε δυο μεξικανικές εταιρίες: την εταιρία εμφιάλωσης Coca-Cola Femsa SAB και τον τηλεοπτικό όμιλο Grupo Televisa SA.

Το 4,9% της Μελίντα στην Coca-Cola Femsa έχει αξία περίπου 121 εκατ. δολάρια ενώ το 6,7% στην Televisa έχει αξία περίπου 386 εκατ. δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς μετέφερε επίσης στην πρώην σύζυγό του κάποιες μετοχές του στα Canadian National Railway Co. [Εθνικός Σιδηρόδρομος του Καναδά] και AutoNation Inc., την μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Το πρώτο μερίδιο (1,9%) αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 1,55 δισ. δολαρίων και το δεύτερο (3,7%) σε περίπου 307 εκατ. δολάρια.

Οι δημόσιες επενδύσεις είναι μέρος μιας περιουσίας που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 130 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Το ζευγάρι θα χωρίσει τα περιουσιακά στοιχεία με βάση ένα συμφωνητικό που διαπραγματεύτηκαν πριν καταθέσουν την αίτηση διαζυγίου.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει πουλήσει ή δωρίσει το μεγαλύτερο μερίδιο των μετοχών του στην Microsoft Corp., που συνίδρυσε και διηύθυνε για δεκαετίες.

Από τον Οκτώβριο του 2019, περίπου πέντε μήνες πριν αποχωρήσει από την Microsoft , έχει κρατήσει το 1,3%, που αντιστοιχεί σε περίπου 25,4 δισ. δολάρια.

1 σχόλιο

  1. Δεν ειμαι κακος,αλλα στους γιατρους να τα δωσουν.Αλλη φορα το γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση