GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η 39χρονη που πέθανε από θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της...

Η 39 ετών Στέφανι Ντιμπουά είναι το μοντέλο που άφησε προχθες  την τελευταία του πνοή στην Κύπρο εξαιτίας θρόμβωσης , λίγες μέρες μετά τον ε...


Η 39 ετών Στέφανι Ντιμπουά είναι το μοντέλο που άφησε προχθες  την τελευταία του πνοή στην Κύπρο εξαιτίας θρόμβωσης, λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.  

Φίλοι και γνωστοί της Στέφανι Ντιμπουά βυθίστηκαν στο πένθος μετά την είδηση πως η 39χρονη γυναίκα, που τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με θρόμβωση σοβαρής μορφής, «έφυγε» από τη ζωή. Ερευνάται ακόμη αν ο θάνατος της συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η Βρετανή που είχε μετακομίσει στην Κύπρο είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στις 6 Μαΐου. Εκείνη την ημέρα, σε ανάρτησή της, είχε γράψει πως πήγε να κάνει το εμβόλιο παρόλο που σιχαινόταν τις βελόνες και η μέρα του εμβολιασμού δεν ήταν εξαίρεση. «Όποιος πει ότι δεν νιώθετε τίποτα, λέει ψέματα. Ήταν χάλια. Και τώρα νιώθω φρικτά. Πίτσα και ξάπλα για μένα!» είχε γράψει σε ανάρτησή της.

Μια εβδομάδα μετά το εμβόλιο, στις 14 Μαΐου, η 39χρονη είχε αποκαλύψει πως ενώ ετοιμαζόταν για ένα σαββατοκύριακο σε βίλα της Κύπρου όπου μάλλον θα έκανε κάποιο πάρτι, είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία.

Παρόλο που είχε σηκωθεί μια χαρά, μέσα σε μια ώρα έτρεμε σύγκορμη, πονούσαν οι αρθρώσεις της, δεν μπορούσε να αναπνεύσει, κρύωνε, είχε συνεχή πονοκέφαλο και ζαλάδα. «Ήμουν πεπεισμένη πως κόλλησα covid. Η μαμά και ο μπαμπάς με πήγαν για τεστ, το οποίο ευτυχώς ήταν αρνητικό αλλά ακόμη δεν εξηγεί ποιο είναι το πρόβλημα», είχε γράψει. Είχε αναφέρει επίσης ότι θα έκανε εξετάσεις αίματος.

Αργότερα την ίδια μέρα, είχε ενημερώσει τους διαδικτυακούς της φίλους πως οι εξετάσεις αίματος είχαν δείξει ότι τα λευκά αιμοσφαίρια ήταν υψηλά και οι γιατροί θα της έκαναν κι άλλους ελέγχους. «Δεν ξέρω αν έχω παρατεταμένα συμπτώματα μετά το εμβόλιο ή αυτά επηρέασαν το ανοσοποιητικό μου σύστημα και “έπιασα” κάτι άλλο».

Η τελευταία της ανάρτηση ήταν στις 18 Μαΐου όταν είχε ανεβάσει φωτογραφία με τα σημάδια από τις βελόνες στα χέρια της. Θα έκανε ξανά εξετάσεις και όπως είχε γράψει «βαρέθηκα να είμαι άρρωστη».

Αρχικά η Στέφανι Ντιμπουά είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Πάφου αλλά όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λευκωσίας. Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και στις 21 Μαΐου άφησε την τελευταία της πνοή.

Το θρομβοεμβολικό επεισόδιο το έπαθε λίγες μέρες μετά το εμβόλιο με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες να διερευνούν κατά πόσο σχετίζεται με τον εμβολιασμό.

Όπως ανέφερε στο ΡΙΚ η αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Έλενα Παναγιωτοπούλου, η διαδικασία από εδώ και πέρα προβλέπει την αποστολή του ιστορικού της αποθανούσας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα απαντήσει στα σχετικά ευρήματα.

Στο GoFundMe, ο Kamran Abassalty, καλός φίλος του αδερφού της άτυχης 39χρονης, συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία και την πληρωμή των ιατρικών εξόδων. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 3.390 λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση