GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ! ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ (4,8 Ρίχτερ) ταρακούνησε την Δυτική Μακεδονία...

Δυνατός σεισμός 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη την πόλη της Καστοριάς και έγινε αισθητός σε περιοχές της ...



Δυνατός σεισμός 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη την πόλη της Καστοριάς και έγινε αισθητός σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Γεωδυναμικό
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός καταγράφηκε την 00.31 σήμερα Τετάρτη και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 19 χιλιομέτρων Δυτικά της Καστοριάς.



Μικρό εστιακό βάθος
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σεισμική δόνηση ταρακούνησε την πόλη της Καστοριάς και έγινε αισθητή σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Δεν έχουν αναφερθεί για την ώρα ζημιές, ωστόσο από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή. Σύμφωνα, πάντα με τις ίδιες πηγές, ο σεισμός είχε διάρκεια περίπου 10 δευτερολέπτων.

Η ανάρτηση Τσελέντη
Ανάρτηση για τον σεισμό στην Καστοριά έκανε στον λογαριασμό του στο facebook ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Ακης Τσελέντης:
Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ δυτικά της Καστοριάς
Ανακοίνωση σεισμού της 12/05/2021:
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:31 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.8 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 364 χλμ. ΒΔ των Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 24 χλμ. ΔΝΔ της πόλης της Καστοριάς.
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 40.4727 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 20.9940 Ανατολικά


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση