GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΜΠΤΩΣΗ; 4 εκατ. ευρώ στον (οικογενειακό) λογαριασμό της Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ που υπέγραψε για τα εμβόλια...

Ethernews   Πως βρέθηκαν 4.000.000 ευρώ στον λογαριασμό της επιτρόπου Υγείας της Ε.Ε. που υπέγραψε τις προμήθειες εμβολίων; Τα ποσά, λέει, ε...

Πως βρέθηκαν 4.000.000 ευρώ στον λογαριασμό της επιτρόπου Υγείας της Ε.Ε. που υπέγραψε τις προμήθειες εμβολίων; Τα ποσά, λέει, εμφανίστηκαν στον λογαριασμό της συγχρόνως με τις «διευκολύνσεις» στις εταιρείες εμβολίων.
-----------------------------

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς της ΕΕ ξεδιπλώνεται καθώς εμφανίζονται 4 εκατομμύρια ευρώ στον λογαριασμό της Επιτρόπου 

Το blog Feketen Feheren (Ασπρόμαυρο) δημοσίευσε ένα νέο βίντεο, το οποίο δηλώνει ότι 4 εκατομμύρια ευρώ έχουν βρεθεί στον οικογενειακό λογαριασμό της  Επιτρόπου Υγείας της ΕΕ. Η πολιτικός προσπάθησε να εξηγήσει τον εαυτό της με κάθε δυνατό τρόπο.

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ιστορία της ΕΕ εξελίσσεται, δήλωσε ο Μίκλος Ομκολάρ στο βιντεο blog του. Η υπόθεση επικεντρώνεται στην Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδη, η οποία υπέγραψε τα ελαττωματικά και καθυστερημένα συμβόλαια προμήθειας εμβολίων της ΕΕ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με τον κ. Omolnar, 4 εκατομμύρια ευρώ εμφανίστηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της Επιτρόπου Υγείας που κατέχει από κοινού με τον σύζυγό της. Τα μέσα ενημέρωσης στην Κύπρο έχουν ήδη μεταφέρει την ιδέα της παθητικής δωροδοκίας. Τα χρήματα προστέθηκαν στον οικογενειακό τραπεζικό λογαριασμό του Επιτρόπου μέσω της κρατικής Κυπριακής Συνεταιριστικής Τράπεζας και, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν σκάνδαλα, προσπάθησαν να απεικονίσουν το ποσό ως είδος δανείου. Ωστόσο,  δεν έχει καμία οικονομική κάλυψη για να πάρει ένα τόσο μεγάλο δάνειο.

Από τη στιγμή που η συναλλαγή ήρθε στο φως, η Στέλλα Κυριακίδη έχει ξεφύγει για να δώσει μια εξήγηση. Προσπαθούσε να το ξεπεράσει λέγοντας ότι το ποσό, που σίγουρα μοιάζει με χρήματα διαφθοράς, δεν έχει καμία σχέση με τις συμφωνίες εμβολίων της ΕΕ. Προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από το προφανές γεγονός ότι η δωροδοκία συνενώθηκε από εταιρείες εμβολίων σε αντάλλαγμα για τις ευνοϊκές συμβάσεις που τους επέτρεψαν την επιλογή καθυστερημένης και άνισης παράδοσης.

Αυτό δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο διαφθοράς που σχετίζεται με την υγειονομική περίθαλψη. Πριν από χρόνια, συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα που είδε όλες τις ογκολογικές θεραπείες να ιδιωτικοποιούνται στην Κύπρο υπό τη μεταμφίεση των τραπεζικών εργασιών και στη συνέχεια - ως συνήθως - αύξησαν τις τιμές αυτών των θεραπειών. Ο Μίκλος Ομκολάρ υπενθύμισε ότι όταν η κατάσταση έγινε απαράδεκτη, το ζήτημα ήρθε ενώπιον του κυπριακού κοινοβουλίου. Όλοι οι βουλευτές ψήφισαν να εθνικοποιήσουν τις θεραπείες για τον καρκίνο, μειώνοντας το κόστος τους, εκτός από έναν βουλευτή, την σημερινό Επίτροπο Υγείας της ΕΕ.

Νωρίτερα, το V4NA ρώτησε αν η Επίτροπος Υγείας είχε υπογράψει χειρότερο συμβόλαιο από το Ηνωμένο Βασίλειο επίτηδες ή από απόλυτη άγνοια. Στην απάντησή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αρνήθηκε ότι η ΕΕ είχε μια λιγότερο ευνοϊκή σύμβαση από τη Βρετανία, ούτε αμφισβήτησε ότι η σύμβαση δεν περιείχε εγγυήσεις και εγγυήσεις για την ακριβή παράδοση. Ζητήθηκε  επίσης από τη Στέλλα Κυριακίδη να απαντήσει εάν είχε συνάψει σκόπιμο συμβόλαιο ή από ανοησία.

1 σχόλιο

  1. Βρε,βρε τη Στελλιτσα!!!Λετε να πεσει στα μαλακα οπως κατι Τσουκατοι,κατι Παπακωνσταντινου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση