GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΑΣΤΑΣΗ στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής θα κάνει ο Μητροπολίτης Κυθήρων!

Αποφασισμένος να μην υπακούσει στην επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που έδωσε οδηγία για Ανάσταση στις 9 το βράδυ, σύμφωνα με την πρόταση...


Αποφασισμένος να μην υπακούσει στην επίσημη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που έδωσε οδηγία για Ανάσταση στις 9 το βράδυ, σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης και της ειδικής επιτροπής, είναι ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.

Αποφάσισε λοιπόν  να τελέσει την Ανάσταση στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα. Μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Θα τελέσωμεν την τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν της Αναστάσεως ανήμερα του Πάσχα, αρχομένης της Ακολουθίας της Παννυχίδος ώρα 5 π.μ. και μετ’ αυτήν θα ακολουθήση η τελετή της Αναστάσεως, ο Όρθρος και η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία».

Ο κ.  Σεραφείμ εξήγησε την απόφασή του λέγοντας ότι το να γίνει η Αναστάσιμη Λειτουργία στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι μεγάλο ολίσθημα, διότι ο Χριστός Αναστήθηκε ξημερώματα και πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση προσβάλλει το δόγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση