GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πριν από 59 χρόνια! Ο γάμος του Χουάν Κάρλος με την Σοφία...

Σαν σήμερα, στις 14 Μαΐου 1962, παντρεύτηκαν στην Αθήνα ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία. Όλα άρχισαν, όταν ο εφοπλιστής Ευγένιος Ευγενίδης ζήτησε...

Σαν σήμερα, στις 14 Μαΐου 1962, παντρεύτηκαν στην Αθήνα ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία.
Όλα άρχισαν, όταν ο εφοπλιστής Ευγένιος Ευγενίδης ζήτησε από την βασίλισσα να του δώσει την άδεια για να μετονομάσει το πλοίο του σε ''Βασίλισσα Φρειδερίκη'' και να γίνει η νονά του και ως αντάλλαγμα θα της προσέφερε διαμάντια. 
Η βασίλισσα του απάντησε πως θα ήθελε να διοργανώσει μια κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά σε ένα κρουαζιερόπλοιό του με προσκεκλημένους βασιλείς και πρίγκιπες.
Η κρουαζιέρα ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου 1954, διήρκεσε 13 ημέρες και είχε προορισμό την Κέρκυρα, την Μύκονο, την Σαντορίνη και την Κρήτη. 
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο 16χρονος Χουάν Κάρλος του οποίου το μέλλον στον θρόνο της Ισπανίας ήταν αβέβαιο καθώς την χώρα κυβερνούσε ο δικτάτορας Φράνκο και αυτός θα λάμβανε την κρίσιμη απόφαση.
Στην κρουαζιέρα ήταν και η κόρη της Φρειδερίκης η 15χρονη τότε Σοφία.
Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, αφού την προσοχή της Σοφίας είχε τραβήξει ένας πρίγκιπας από την Νορβηγία και του Χουάν Κάρλος η Μαρία Γκαμπριέλα η κόρη του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας. 
Ο Χουάν Κάρλος γνώριζε την Μαρία Γκαμπιρέλα, καθώς και οι δύο οικογένειες ζούσαν εξόριστες στην Πορτογαλία. Όμως, η σχέση τους δεν προχώρησε, επειδή η οικογένεια του Χουάν Κάρλος έβρισκε την Μαρία Γκαμπριέλα υπερβολικά μοντέρνα.
Ξανά μαζί ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία βρέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ρώμη το 1960 και 
έμειναν στο ίδιο ξενοδοχείο στην Νάπολη. 
Έναν χρόνο αργότερα αρραβωνιάστηκαν και στις 14 Μαΐου 1962 παντρεύτηκαν.
Τον γάμο τους παρακολούθησαν μέλη 27 βασιλικών οικογενειών και τράβηξε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, όμως οι Ισπανοί ήξεραν πολύ λίγα λόγω της λογοκρισίας από τον Φράνκο 
Ο μήνας του μέλιτος ξεκίνησε από την Σπετσοπούλα στο νησί του Σταύρου Νιάρχου και διήρκεσε 6 μήνες.
Σήμερα, 59 χρόνια μετά, το ζευγάρι έχει ακολουθήσει χωριστούς δρόμους.
Ο Χουάν Κάρλος έχει φύγει από την χώρα, ενώ η Σοφία συνεχίζει τα φιλανθρωπικά καθήκοντά της στην Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση