GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τα γραφεία του Al Jazeera και του Associated Press στην Γάζα...

Κατέρρευσε, έπειτα από βόμβα που έριξαν τα ισραηλινά στρατεύματα, το κτίριο 11 ορόφων που στέγαζε μέχρι και πριν λίγη ώρα τα γραφεία του Al ...

Κατέρρευσε, έπειτα από βόμβα που έριξαν τα ισραηλινά στρατεύματα, το κτίριο 11 ορόφων που στέγαζε μέχρι και πριν λίγη ώρα τα γραφεία του Al Jazeera και του πρακτορείου Associated Press στη Γάζα. 

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το ενημερωτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ, οι ισραηλινοί είχαν προειδοποιήσει για τον βομβαρδισμό των γραφείων, δίνοντας προθεσμία μιας ώρας προκειμένου να εκκενωθεί. «Εργάζομαι 11 χρόνια εδώ. Έχω καλύψει πολλά γεγονότα από αυτό το κτίριο, έχουμε ζήσει διάφορες εμπειρίες από την επαγγελματική μας πορεία και τώρα όλα, μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, εξαφανίστηκαν», δήλωσε ο Safwat al-Kahlout, ένας από τους εργαζόμενους του Al Jazeera.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν το πολυώροφο κτίριο να πλήττεται από πυραύλους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera επιβεβαίωσε στο Twitter ότι τα κεντρικά του βρίσκονταν σε αυτό το κτίριο και αναμετέδωσε ζωντανά τις εικόνες του πύργου να καταρρέει, μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.

«Βόμβες θα μπορούσαν να πέσουν στο γραφείο μας. Τρέξαμε στις σκάλες από τον 11ο όροφο και κοιτάζουμε τώρα το κτίριο από μακριά, προσευχόμενοι ο στρατός να ανακαλέσει», έγραψε σε tweet λίγο πριν από το αεροπορικό πλήγμα ο Φάρες Άκραμ, ανταποκριτής του AP στη Γάζα.

«Εργάζομαι σε αυτό το κτίριο τα τελευταία 11 χρόνια. Έχω καλύψει πολλά γεγονότα από αυτό το κτίριο, έχουμε ζήσει πολλές επαγγελματικές εμπειρίες εκεί. Μέσα σε 2 δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε», τόνισε ο δημοσιογράφος του Al Jazeera Σαφουάτ αλ Καχλούτ. Και πρόσθεσε: «Όλοι οι συνάδελφοι, παρά τη θλίψη, δεν σταμάτησαν ούτε για ένα λεπτό. Όλοι αναζήτησαν μια εναλλακτική τοποθεσία για να συνεχίσουν την μετάδοση.

Από το ίδιο δίκτυο, ο Χάρυ Φάουσετ, που βρισκόταν ως ανταποκριτής στην Γάζα, είπε: «Αυτή είναι μια προσωπική στιγμή για όλους μας. Η σκέψη ότι το κτίριο δεν είναι εκεί είναι αδύνατο να το συλλάβουμε». Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση