GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ για το εμβόλιο της AstraZeneca και στην Αυστρία...

Μετά τη Νορβηγία και τη Δανία, πλέον και η Αυστρία αποσύρει από τον Ιούνιο το εμβόλιο της AstraZaneca από το πρόγραμμα εμβολιασμού των πολι...



Μετά τη Νορβηγία και τη Δανία, πλέον και η Αυστρία αποσύρει από τον Ιούνιο το εμβόλιο της AstraZaneca από το πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών κατά του COVID-19.

Ο Υπουργός Υγείας της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Μούκσταϊν, γιατρός και ίδιος, ανακοίνωσε ότι όσοι είχαν ήδη λάβει μια πρώτη δόση AstraZeneca θα λάβουν και τη δεύτερη δόση από αυτό. Για μεταγενέστερους εμβολιαστούς ωστόσο, θα χρησιμοποιηθούν άλλα σκευάσματα.

Αιτία τα θανατηφόρα κρούσματα θρόμβωσης που σχετίζονται με τους εμβολιασμούς με AstraZeneca.

Ωστόσο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διαβεβαιώνει ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν σημαντικά των κινδύνων. Σε πολλές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, το εμβόλιο συνιστάται πλέον μόνο για τους ηλικιωμένους, μιας και η θρόμβωση εντοπίστηκε κυρίως σε νεότερους εμβολιασμένους ανθρώπους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει μηνύσει την AstraZeneca επειδή ο βρετανο-σουηδικός όμιλος παρέδωσε μόνο 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο τρίμηνο, επικαλούμενη προβλήματα παραγωγής, αντί των συμφωνηθέντων 120 εκατομμυρίων δόσεων. Οι Βρυξέλλες μάλιστα, αναμένουν ανάλογες «επιπλοκές» στη διαδικασία προμήθειας των εμβολίων της AstraZeneca και στο δεύτερο τρίμηνο.

Στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο συνεχίζονται κανονικά, δεδομένων των διαβεβαιώσεων του EMA ότι «τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων». Να υπενθυμίσουμε βέβαια, ότι ακόμη και αυτή η διαβεβαίωση δεν αναιρεί την επικινδυνότητα και ειδικά για τις ηλικίες που η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εμβολιάζει με AstraZeneca.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση