GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ! ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, τελικά, το AstraZeneca παρά το χαμό...

 Δεν αλλάζουν τελικά οι συστάσεις -αντίθετα με αυτό που λεγόταν νωρίτερα λόγω των παρενεργειών- για το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίν...

 Δεν αλλάζουν τελικά οι συστάσεις -αντίθετα με αυτό που λεγόταν νωρίτερα λόγω των παρενεργειών- για το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των σημερινών έκτακτων ανακοινώσεων για το εν λόγω εμβόλιο, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. 

Η κ. Θεοδωρίδου, τόνισε ότι έχουν καταγραφεί πέντε περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Όπως είπε, πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα 35 ετών. Πρόσθεσε ότι ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται, ενώ μια γυναίκα κατέληξε. 

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι συνεχίζεται ο εμβολιασμός με το ίδιο πρόγραμμα και δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια.

«Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30-49 ετών νοσηλεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Επιτροπή κρίνει ότι το όφελος του εμβολιασμού υπερτερεί του κινδύνου για θρομβώσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ισχύον πρόγραμμα», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος για περιστατικά ΤΤS είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών. «Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες κάτω των 50 και τα εμβόλια MRNA είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών. Σε ό, τι αφορά τη δεύτερη δόση, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη δεύτερη δόση είναι εξαιρετικά μικρή», πρόσθεσε.

1 σχόλιο

  1. Καποιος να πει στα δουλικα του Γεραπετριτη και των πλασιεδων της φαρμακοβιομηχανιας,τους πραγματικους θανατους και περιστατικα,καθως και τι γινεται στις αλλες χωρες.Α!ξεχασα,οταν οδολοφονος εχει καποιο συμβολαιο θανατου να εκτελεσει,δεν γινεται συζητηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση