GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ! Απεργία στα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή...

Απεργία στο χώρο του εμπορίου προκηρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την Κυριακή 16 Μαΐου ανταποκρινόμενο σ...



Απεργία στο χώρο του εμπορίου προκηρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την Κυριακή 16 Μαΐου ανταποκρινόμενο στο σχετικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας των ιδιωτικών υπαλλήλων ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τη δυνατότητα στα καταστήματα να ανοίξουν «κατ’ εξαίρεση» για τις επόμενες δύο Κυριακές 16 και 23 Μαΐου.

Γη και ύδωρ στους εργοδότες

Οι εργαζόμενοι αντιδρουν καθώς τονίζουν ότι ουσιαστικά δρομολογείται η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει:

«Η Κυβέρνηση και οι εργοδότες προσπαθούν να κρατηθούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Πριν καν ακόμη ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που ανοίγει όλες τις Κυριακές σε πολλούς νέους κλάδους, τρέχει να ανοίξει και αυτή την Κυριακή το Εμπόριο.

Μια ακόμη Κυριακή που δεν είναι στις νομοθετημένες, ο Υπουργός την δίνει δώρο στους εργοδότες. Έχουν φτιαχτεί πλάνα εργασίας σε μεγάλα πολυκαταστήματα, εδώ και μέρες, και τώρα έρχεται και η τυπική υπογραφή του Υπουργού.

Η Κυριακή είναι αργία
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τέτοιες μεθοδεύσεις και απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο άνοιγμα και αυτής της Κυριακής. Η Κυριακή είναι αργία και όλοι πρέπει να την προστατεύσουμε και να την περιφρουρήσουμε.

Το ΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Κυριακή 16 Μάη, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΙΥΕ και των σωματείων μελών του, και μαζί με τους εργαζόμενους θα απαντήσει στην νέα επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Ο ΣΕΛΠΕ αποφασίζει, ο υπουργός εκτελεί
Σκληρή επίθεση στον ΣΕΛΠΕ εξαπολύει η ΟΙΥΕ σημειώνοντας «ο ΣΕΛΠΕ αποφασίζει και ο υπουργός εκτελεί», ενώ χαρακτηρίζει παράνομη τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των ιδιωτικών υπαλλήλων έχει ως εξής:

«Απαράδεκτη, παράνομη η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή κατ’ εντολή του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος).

»Με ενέργειες του ΣΕΛΠΕ ετοιμάζονται να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 16 Μαΐου, χωρίς κανένας νόμος να επιτρέπει τη λειτουργία τους.

»Ο ΣΕΛΠΕ αποφασίζει, ο Υπουργός εκτελεί(!!) λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις Κυριακές, για το φωτογραφικό νόμο του Δεκεμβρίου 2019, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εργασίας και την κατάθεση του νομοσχεδίου – τερατούργημα που ξηλώνει την Κυριακή Αργία, το 8ωρο και όλα τα εργατικά δικαιώματα.

»Σήμερα ο ΣΕΛΠΕ καλεί τα μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, θέλοντας να γίνει πρωτεργάτης στο ξήλωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος, κάθε έννοιας κοινωνικής ευθύνης, σταθερός στη στάση του για ισοπέδωση των εργαζομένων, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

»Σε περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου αυτού για την Κυριακή 16 Μαΐου:

»Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και τα εργατικά κέντρα της χώρας να κηρύξουν 24ωρη απεργία, λόγω της γνωστής αδυναμίας της ΟΙΥΕ, να συνεπικουρήσουν στη μακρόχρονη μάχη που δίνει η ΟΙΥΕ και τα σωματεία μέλη της για την Κυριακή Αργία.

»Καλούμε επίσης, τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη στις ορέξεις των μεγάλων αλυσίδων και των πολυεθνικών για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση