GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΙΣΠΑΝΟΣ στρατιώτης πέθανε μόλις έκανε το εμβόλιο...

Ένας Ισπανός στρατιώτης πέθανε από θρόμβωση, αφού έλαβε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η AstraZeneca, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργ...


Ένας Ισπανός στρατιώτης πέθανε από θρόμβωση, αφού έλαβε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η AstraZeneca, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες Φερνάντες.

Η υπουργός επιβεβαίωσε προηγούμενες αναφορές για το συγκεκριμένο περιστατικό, δηλαδή ότι ένας 35χρονος, στέλεχος του στρατού ξηράς, ο Francisco Perez Benitez, πέθανε στις 24 Απριλίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ναβάρα, λόγω επιπλοκών μετά τον εμβολιασμό.
Η αιτία θανάτου αναφέρθηκε πως ήταν εγκεφαλική αιμορραγία λόγω του εμβολίου, καθώς είναι γνωστό ότι ο στρατός έλαβε την πρώτη του δόση εμβολίου στις 7 Απριλίου.
«Δεν φαίνεται να υπάρχει αμφιβολία στις ιατρικές αναφορές που μας δόθηκαν ότι αυτό ήταν συνέπεια της χρήσης του εμβολίου», δήλωσε η υπουργός σε δημοσιογράφους.

Η αξιωματούχος, ωστόσο, επεσήμανε την ανάγκη συνέχισης της εκστρατείας εμβολιασμού λόγω της δύσκολης επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα.
Η Ισπανία, μαζί με πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, απαγόρευσε στις 8 Απριλίου τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca, λόγω πιθανοτήτων για πήξη του αίματος εν αναμονή τελικής απόφασης από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση