GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ το πρώτο "Ματωμένο Φεγγάρι" της χρονιάς...

Μία «ανάσα» απέχει η πρώτη ολική σεληνιακή έκλειψη του 2021 ή αλλιώς το πρώτο Ματωμένο Φεγγάρι του έτους. Ειδικότερα, το απόκοσμο αλλά και ...



Μία «ανάσα» απέχει η πρώτη ολική σεληνιακή έκλειψη του 2021 ή αλλιώς το πρώτο Ματωμένο Φεγγάρι του έτους.

Ειδικότερα, το απόκοσμο αλλά και εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο -κατά το οποίο το φεγγάρι «βάφεται» με αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κόκκινου- αναμένεται στις 26 Μαΐου και θα διαρκέσει για περίπου ένα τέταρτο.

Το χρώμα του φεγγαριού θα εξαρτηθεί από τα σωματίδια σκόνης και τα διαφορετικά μήκη κύματος των χρωμάτων που θα φτάσουν στην επιφάνεια του φεγγαριού, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Business Today.

Τι είναι η ολική σεληνιακή έκλειψη;

Οι σεληνιακές εκλείψεις σημειώνονται όταν ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη ευθυγραμμίζονται σε μία ίσια γραμμή.Στην περίπτωση της ολικής σεληνιακής έκλειψης, η Γη «έρχεται» ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη και εμποδίζει τις ακτίνες του ηλίου να φτάσουν στο φεγγάρι.Η έκλειψη αυτή εμφανίζεται μόνο στην πανσέληνο. Ωστόσο, μια σεληνιακή έκλειψη μπορείτε να τη δείτε με γυμνό μάτι, σε αντίθεση με την ηλιακή έκλειψη.

Τι είναι το Ματωμένο Φεγγάρι;
Σύμφωνα με τη NASA, το Ματωμένο Φεγγάρι εμφανίζεται κατά την έκλειψη σελήνης.
«Όταν συμβαίνει αυτό, το μόνο φως που φτάνει στην επιφάνεια της Σελήνης προέρχεται από τις άκρες της ατμόσφαιρας της Γης. Τα μόρια του αέρα από την ατμόσφαιρα της Γης διασκορπίζουν το περισσότερο μπλε φως. Το υπόλοιπο φως αντανακλά στην επιφάνεια της Σελήνης με μια κόκκινη λάμψη, κάνοντας τη Σελήνη να φαίνεται κόκκινη κατά τις βραδινές ώρες» αναφέρει συγκεκριμένα η NASA στην ιστοσελίδα της.

Από πού θα είναι ορατό;
Το συγκλονιστικό φεγγάρι της 26ης Μαΐου θα μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι σε μέρη της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, των δυτικών ΗΠΑ, της Νότιας Αμερικής, του Ινδικού Ωκεανού, του Ειρηνικού Ωκεανού, του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς και σε διάφορα σημεία της Νοτιοανατολικής Ασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση