GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΡΟΚ ΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ! Εκοιμήθη ο πατήρ Ανανίας Κουστένης...

Εκοιμήθη σε ηλικία 76 ετών χθες Σάββατο  ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο δίνοντας μάχη μ...


Εκοιμήθη σε ηλικία 76 ετών χθες Σάββατο  ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό. 

Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης υπήρξε μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Γεννήθηκε στην Δημητσάνα το 1945 και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο.

Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε συστηματικά με τη μετάφραση του έργου του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού ενώ, μνημειώδες παραμένει το έργο της μετάφρασης και του σχολιασμού της Χρονογραφίας του Θεοφάνη.

Για την προσφορά του στα θεολογικά γράμματα και είχε τιμηθεί κατά η διάρκεια της 6ης Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου τον Νοέμβριο του 2017 στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης χαρακτηριζόταν συχνά ως "ο ροκ ιερέας των Εξαρχείων" και ήταν ιδιαίτερα λαοφιλής στην περιοχή, καθώς λειτουργούσε συχνά στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου.

Ο χαρακτηρισμός "ροκ" προήλθε, μάλιστα, από μια συνέντευξή του στο "Άξιον Εστί" και τον Βασίλη Βασιλικό, όπου είχε δηλώσει σχετικά με τις λειτουργίες του στα Εξάρχεια:

"Πολύ καλά νιώθω στα Εξάρχεια. Η Ορθοδοξία είναι αναρχία. Αναρχικός είναι εκείνος, ο οποίος δεν είναι ούτε δούλος, ούτε τύραννος του άλλου. Θέλει μαγκιά να είσαι αναρχικός".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση