GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΑΜΕ!» ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ (μέσα στη νύχτα) η Μενδώνη για την αναγνώριση της "μακεδονικής" ΜΚΟ...

Ύστερα από το σάλο που ξεσηκώθηκε και τις αντιδράσεις, το υπουργείο Πολιτισμού ανέκρουσε πρύμναν  για τη  ΜΚΟ  "Μακεδονική Κίνηση Προώθ...

Ύστερα από το σάλο που ξεσηκώθηκε και τις αντιδράσεις, το υπουργείο Πολιτισμού ανέκρουσε πρύμναν  για τη  ΜΚΟ  "Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας".  

Έτσι με νυχτερινή ανακοίνωσή του  υποστηρίζει  «πως η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας" με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας, έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α.».

«Σημειώνεται πως η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, αποτελεί διαδικασία που υλοποιείται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με την προσκόμιση σχετικών τυπικών δικαιολογητικών. Από μόνη της, η εγγραφή δεν συνιστά αναγνώριση οποιασδήποτε ιδιότητας, ούτε παρέχει οποιοδήποτε απολύτως προνόμιο, ούτε οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εγγραφή τους για οποιοδήποτε σκοπό, πέραν της δυνατότητας υποβολής αίτησης επιχορήγησης από το ΥΠ.ΠΟ.Α σε μελλοντικό χρόνο και μέσω ειδικής διαδικασίας αξιολόγησης κάθε φορά». «Διευκρινίζεται τέλος πως ο εν λόγω φορέας δεν έχει υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση, ούτε έχει λάβει επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πάντως πριν από την ανακοίνωση της κ. Μενδώνη, είχε αποκαλυφθεί ότι η εγγραφή του Σωματείου στο μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού έγινε πριν από δύο ημέρες. Το έγγραφο έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο ιστολόγιο της Μακεδονικης Κίνησης. Σε μία κρίση ειλικρίνειας ο διαχειριστής της σελίδας του Σωματείου στο facebook παραδέχεται εμμέσως ότι απώτερος στόχος των ανθρώπων της Μακεδονικής Κίνησης είναι η αναγνώριση εθνικής μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση