GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ! ΜΠΗΚΕ στην Αττική (ανεξέλεγκτη) η πυρκαγιά...

Μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα, τη δεύτερη συνεχόμενη, βιώνουν η Κορινθία και η Δυτική Αττική, με την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Σχίνο να μαίνε...



Μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα, τη δεύτερη συνεχόμενη, βιώνουν η Κορινθία και η Δυτική Αττική, με την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Σχίνο να μαίνεται ανεξέλεγκτη, επεκτεινόμενη μάλιστα, από το βράδυ της Πέμπτης με ανατολική κατεύθυνση προς την περιοχή των Μεγάρων και μπαίνοντας στην Αττική...

Οι δυνατοί άνεμοι, που εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν και τα 8 μποφόρ κατά τη διάρκεια της νύχτας αποτελούν το μεγάλο «αγκάθι» στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που δεν θα έχουν – μέχρι το πρώτο φως της ημέρας – και τη συνδρομή εναέριων μέσων.



Μετά τις εκκενώσεις οικισμών νωρίς απόγευμα, περίπου στις 20:30 ακολούθησε νέο μήνυμα από το «112», καθώς κρίθηκε αναγκαία η σύσταση προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχείρησαν περιορίσουν φλόγες στην περιοχή Κοκκιναρέα, ωστόσο η ισχύς του μετώπου ήταν τέτοια που δεν κατέστη εφικτό να τεθεί υπό έλεγχο.



Στο σημείο υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες σε πολύ μεγάλη έκταση και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσβατο, κάτι που δυσχεραίνει περαιτέρω τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς τη συνδρομή από αέρος.

Μέχρι αργά το βράδυ, στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούσαν 265 πυροσβέστες, 82 οχήματα, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.



Τι κατέγραψε ο «Κοπέρνικος»
Ενδεικτική είναι η εικόνα από την καταγραφή του ευρωπαϊκού δορυφορικού σύστημα «Κοπέρνικος», «σκανάροντας» τις περιοχές που έχουν ήδη καεί, τα ενεργά μέτωπα αλλά και την δυνητικά απειλούμενη περιοχή.



Με το κίτρινο χρώμα εικονίζονται οι περιοχές που έχει ήδη κατακάψει πυρκαγιά, ενώ τα κόκκινα σημεία αντιστοιχούν σε ενεργά μέτωπα. Τέλος, το πράσινο περίγραμμα περικλείει την ευρύτερη ζώνη κινδύνου που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά. Η καταγραφή του δορυφόρου έγινε στις 8:53 μμ ώρα Ελλάδας.


1 σχόλιο

  1. Πού ειναι αυτοι που ειπαν οτι τετοιες φωτιες σβηνονται σε λιγες ωρες;Η απλα ο Μυτιληναιος χρειαζεται περισσοτερα στρεμματα;Τη ξεχασαμε την Ευβοια,βλεπω.[ασε για το ξενοδοχειο στη Κερκυρα,με παροτρυνση του Κουλη]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση