GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!» Πλατάνι στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ φύτεψε ο Τσαβούσογλου...

Στεφάνι στον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ κατέθεσε ενώ φύτεψε και ένα πλατάνι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογ...


Στεφάνι στον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ κατέθεσε ενώ φύτεψε και ένα πλατάνι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κομοτηνή η οποία χαρακτηρίστηκε ως ιδιωτική.  

Ο (αποκαλούμενος και «Ντενκτάς της Θράκης») Σαδίκ Αχμέτ εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο το 1989, ιδρύοντας τον πολιτικό συνδυασμό Εμπιστοσύνη (Güven) ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στο νομό Ροδόπης και «Πεπρωμένο» (İkbal) στο νομό Ξάνθης και είχε ισχυρό έρεισμα ανάμεσα στη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής. Εκλέχτηκε βουλευτής και διακήρυσσε ότι είναι "τουρκική" η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB)  θεωρείται το κόμμα-συνέχεια της πολιτικής του Αχμέτ Σαδίκ.
 
Μεταβαίνει στην Αθήνα
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της τετράωρης παραμονής του στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ», γευμάτισε με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στον οικισμό Θάμνα και επισκέφθηκε τον τάφο του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ, όπου κατέθεσε στεφάνι, τελέστηκε προσευχή και φύτεψε ένα πλατάνι.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναχώρησε οδικώς για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί μεταβαίνει αεροπορικώς για την Αθήνα όπου το βράδυ θα έχει δείπνο με τον Νίκο Δένδια ενώ αύριο θα έχει επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση