GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κυβέρνηση στην Αθήνα που θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο θα πέσει...»

. Βελιγράδι. «Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα αλλάξει», πιστεύει ο αντιπρ...

.


Βελιγράδι.
«Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα αλλάξει», πιστεύει ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και του Πολιτικού Κόμματος των Ελλήνων της Σερβίας, Βασίλειος Προβλέγγιος.
Είναι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα «πέσει» αν θα αναγνώριζε την λεγόμενη ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.
Οι πιέσεις στην Αθήνα για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου έχουν διαρκέσει χρόνια, αλλά η Ελλάδα αντιστάθηκε με επιτυχία και δεν υπάρχει λόγος να μην παραμείνει έτσι, επισημαίνει.

«Δεν υπάρχει τίποτα από την αναγνώριση», δήλωσε ρητά ο Προβλέγγιος σχετικά με τους ισχυρισμούς για την αυξανόμενη πίεση των μεγάλων δυνάμεων στην Ελλάδα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου.

Καλεί τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα να δραστηριοποιηθούν περισσότερο στην άσκηση πίεσης για το σερβικό ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων.

Είναι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα, η οποία θα αναγνώριζε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, θα «πέσει» και ότι ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει όπως το 1999, όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία, αναφέρει το σερβικό b92.

«Εάν ο ελληνικός λαός ήταν περήφανος και γενναίος για να εκφράσει τη συμπάθειά του, την αγάπη και τη φιλία του για τη Σερβία κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού και σε ολόκληρη την Αθήνα να συγκεντρωθούν στη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη για υποστήριξη, δεν τους βλέπω να ενεργούν διαφορετικά τώρα», είπε ο Προβλέγγιος .


Η απόφαση της Αθήνας να αναγνωρίσει το λεγόμενο Το Κοσσυφοπέδιο θα επηρέαζε αρνητικά τις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας, λέει ο Προβλέγγιος, αλλά αμφιβάλλει ότι θα συμβεί.

Προσθέτει ότι η Αθήνα και η Πρίστινα αναπτύσσουν διμερείς σχέσεις στην οικονομία με στόχο το άνοιγμα οικονομικών οδών με σκοπό το ελεύθερο εμπόριο και τη ροή αγαθών και ανθρώπων, δηλώνοντας ότι η Σερβία κάνει το ίδιο.

The Hellenic Information Team 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση