GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ για τον Ερντογάν! Καρέ-καρέ η εξουδετέρωση Τούρκων στρατιωτών στο Βόρειο Ιράκ...

Ανδρέας Μουντζουρούλιας   Εκατόμβη νεκρών Τούρκων στρατιωτών στο Βόρειο Ιράκ Σύμφωνα με το Gerîla TV, έχουμε την δημοσίευση σκηνών πολεμικών...


Εκατόμβη νεκρών Τούρκων στρατιωτών στο Βόρειο Ιράκ

Σύμφωνα με το Gerîla TV, έχουμε την δημοσίευση σκηνών πολεμικών επιχειρήσεων κατά τουρκικής δυνάμεως στο Zap, η οποία σαφέστατα προκαλεί τριγμούς στο καθεστώς του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και των νεο-Οθωμανικών ονειρώξεων του.

Επίσης έχουμε έτερο βίντεο δράσης της κουρδικής μονάδας του ''Μάρτυρα Μπέντραν Γκουντίκρεμο'', κατά τουρκικής βάσης με νεκρούς και τραυματίες.

"Στις 27 Απριλίου 2021, στις 12:00 μμ, ξεκινήσαμε μια επίθεση στη στρατιωτική βάση Σέρ του τουρκικού κράτους στην πόλη Sheladize στο Νότιο Κουρδιστάν.

Καταστρέψαμε 2 άρματα μάχης που ανήκουν στον τουρκικό στρατό, ενώ σκοτώθηκαν 3 Τούρκοι στρατιώτες και 5 άλλοι τραυματίστηκαν. Το τουρκικό κράτος ψεύδεται αναφέροντας μόνο 1 νεκρό και 2 τραυματίες στρατιώτες μέχρι τώρα”, τονίζει η ανακοίνωση.

Το κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι δημοσίευσε σκηνές των επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν οι κουρδικές δυνάμεις στις 25 Απριλίου κατά της τουρκικής κατοχής στην περιοχή του κάστρου Beydoi στην περιοχή Zap.

Στην εν εν λόγω επίθεση, από έναν μόνο αντιαρματικό πύραυλο στις 25 Απριλίου 2021 στις 17:20, οι Κούρδοι σκότωσαν τουλάχιστον δύο Τούρκους, ενώ τραυμάτισαν δύο ακόμη.

Την ίδια ημέρα, οι Κούρδισσες της ειδικής μονάδας ελεύθερων σκοπευτών, πραγματοποίησε στις 22:00 μ.μ., δύο επιχειρήσεις εναντίον των Τούρκων, που σταθμεύουν στην περιοχή του Κάστρου Beydoi, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ακόμη στρατιωτών.

Σε τρίτη επίθεση που έγινε στις 18:00 μ.μ. στην ίδια περιοχή, Κούρδοι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν δύο ακόμη Τούρκους στρατιώτες.

Η πλήρης αποτυχία της Τουρκικής επίθεσης εξοργίζει την Άγκυρα
Πληροφορίες φέρουν πλήρη αποτυχία των τουρκικών επιθέσεων και την χρήση αεροσκαφών και μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων. Το κουρδικό κέντρο άμυνας ανακοίνωσε ότι η αποτυχία των τελευταίων τουρκικών επιθέσεων τεκμηριώνει την κατάρρευση του τουρκικού καθεστώτος και καλεί όλους τους Κούρδους να πολεμήσουν κατά των εισβολέων με την πλευρά των συριακών κουρδικών δυνάμεων.

«Αυτή η επίθεση για τους Τούρκους είχε μεγάλη σημασία, καθώς τόσο το AKP όσο και το MHP βρίσκονται σε δεινή θέση, αν νικήσουν θα παραμείνουν στην εξουσία και αν δεν νικήσουν θα τελειώσουν», αναφέρει κουρδική ανακοίνωση.

Οι Κούρδοι της Συρίας εκτιμούν ότι τόσο το AKP όσο και το MHP υφίστανται μια σοβαρή κρίση, είναι πολύ αδύναμα και κατευθύνονται προς τη διάλυση, αλλά το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος του κουρδικού λαού. Θεωρεί ότι η τουρκική επίθεση στοχεύει ολόκληρο τον κουρδικό λαό.

Σύμφωνα με άρθρο μας, η βόμβα'' μεγατόνων του πρώην Αμερικανού συμβούλου εθνικής ασφαλείας και «γεράκι» του βαθέως αμερικανικού κράτους επί Τραμπ, Τ.Μπόλτον, για την de facto ειλημμένη απόφαση περί δημιουργίας του Κουρδιστάν, κατά της συμμαχίας Τουρκίας-Ιράν, τρομάζει υπερβολικά την Άγκυρα.

Για το θέμα αυτό, ο γνωστός απόστρατος Τούρκος στρατηγός Ισμαήλ Χακί Πεκίν (πρώην επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών) είχε αναφέρει ότι: ''η κουρδική αυτόνομη περιοχή'' δημιουργείται ήδη στην Β. Συρία, ενώ η αποκαλούμενη κουρδική ομοσπονδία θα ιδρυθεί τα επόμενα 10 χρόνια.

Πρόκειται για ομοσπονδία, που ξεκίνησε με την ''κουρδική αυτόνομη ζώνη'' με την βοήθεια της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, τονίζει ο ίδιος.

Ο Τούρκος στρατηγός ε.α. είχε δηλώσει ότι ενώ αντιτίθενται στα σχέδια αυτά Ρωσία και Συρία, οι Κούρδοι της Τουρκίας και του Ιράν έχουν λάβει και αυτοί ομόφωνη απόφαση για το θέμα αυτό.

Η περιοχή των Σύρων Κούρδων αποτελεί δίοδο του ανατολικού δρόμου που οδηγεί στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, τον οποίο θέλουν να ελέγξουν οι ΗΠΑ πάση θυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση