GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ! ΑΣΥΔΟΤΟΙ οι κλέφτες στον Προαστιακό...

Βασίλειος Τσάμης   Χθες μπήκε απο το αεροδρόμιο στον προαστιακό ερχόμενο απο το εξωτερικό με το πορτοφόλι στην τσάντα συγγενικό μου άτομο κα...


Βασίλειος Τσάμης 
Χθες μπήκε απο το αεροδρόμιο στον προαστιακό ερχόμενο απο το εξωτερικό με το πορτοφόλι στην τσάντα συγγενικό μου άτομο και όταν κατέβηκε, στο Κιάτο, το πορτοφόλι μαζί με τις κάρτες, ταυτότητες και μετρητά είχε κάνει φτερά.
Ο κλέφτης κατάφερε να ανοίξει την τσάντα, να πάρει το πορτοφόλι, να κλείσει την τσάντα κ επειδή υπήρχε στο πορτοφόλι χαρτάκι με τους κωδικούς, να πάρει χρήματα και απο Atm πριν προλάβει να αντιληφθεί το πρόβλημα.
Μπαίνω μετά απο αυτο το περιστατικό στο Google, γράφω - προαστιακός κλοπές- και βρίσκω άρθρο του 2014 το οποίο γράφει « Δολιοφθορές και κλοπές «γονατίζουν» τον Προαστιακό», δλδη το πρόβλημα των κλοπών στον προαστιακό δεν είναι σημερινό. Υφίσταται εδώ και χρόνια.
Ποιος έχει εδώ την ευθύνη για ότι συμβαίνει με θύμα τον ανύποπτο ταξιδιώτη? Θα προσπαθήσω μέσα απο την δική μου οπτική να προσεγγίσω το πρόβλημα.
1.
Σοβαρή ευθύνη, όχι μόνο πολιτική, ίσως και αστική έχει η εταιρεία, δλδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Υφίσταται εδώ και χρόνια πρόβλημα με κλοπές στον προαστιακό χωρίς την ίδια στιγμή η εταιρεία να είναι σε θέση να προστατέψει την ασφάλεια των ταξιδιωτών.
2.
Οπως είπαν στην ασφάλεια, οι πορτοφολάδες που δραστηριοποιούνται στον προαστιακό έχουν εμπειρία τέτοιων κλοπών και μεγάλο φάκελο με ιστορικό κλοπών. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, γιατι η δικαιοσύνη δεν απαγορεύει( με απόφαση) την προσέγγιση τέτοιων ατόμων στους χώρους του προαστιακού και γενικότερα στα ΜΜΜ? Τους πιάνουν, μπαίνουν λίγο φυλακή βγαίνουν και συνεχίζουν την ίδια «δουλειά» ανενόχλητοι.
3.
Για να μπορούν οι πορτοφολάδες να κάνουν πάρτι εδώ και χρόνια στον προαστιακό, σημαίνει( μεταξύ άλλων) και ελλειπή αστυνόμευση στους σταθμούς που εντοπίζονται τέτοια προβλήματα.
Αν στους Σταθμούς υπήρχαν αστυνομικοί - φρουροί, οι οποίοι να ελέγχουν και την είσοδο - έξοδο των μόνιμων - ταξιδιωτών πορτοφολάδων κτλ, θα υπήρχαν τέτοια φαινόμενα?
Υ. Γ
Θα μπορούσε εδώ κάποιος να μιλήσει περί «ατομικής ευθύνης» κτλ, όπως για μέτρα που μπορεί να παραβιάζουν τα δικαιώματα των πολιτών.
Α.
Ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να κυκλοφορεί με πανοπλία στον δημόσιο χώρο προκειμένου να προστατέψει τα υπάρχοντα του και την ζωή του απο τους κλέφτες και παράλληλα ο πολίτης δεν μπορεί να γίνει ο ίδιος αστυνομικός.
Β.
Η Ασφάλεια του δημόσιου χώρου μέσα απο την δημοκρατική εποπτεία του είναι υποχρέωση της πολιτείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση