GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ! ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΑ για προλήψεις και μονιμοποίηση συμβασιούχων

Σε αυτοκινητοπορεία  σήμερα Τρίτη 18 Μάη με αφετηρία το Κέντρο Υγείας Μεγάρων στις 7 μ.μ. προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκ...



Σε αυτοκινητοπορεία  σήμερα Τρίτη 18 Μάη με αφετηρία το Κέντρο Υγείας Μεγάρων στις 7 μ.μ. προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, απαιτώντας επείγουσες προλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων και δημιουργία Περιφερειακών Ιατρείων σε Ν. Πέραμο και Κινέτα.

Το Σάββατο 22 Μάη θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου στα Μέγαρα.

Το Σωματείο επισημαίνει πως «σοβαρότατα προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες προκαλούν οι ελλείψεις σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και η ανυπαρξία δημόσιων μονάδων Υγείας σε Ν. Πέραμο και Κινέτα. Πολλοί ταλαιπωρούνται ή αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες Υγείας που έχουν ανάγκη».

Στο Κέντρο Υγείας Mεγάρων, αν και ο οργανισμός προβλέπει 11 θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων, σήμερα υπάρχουν μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η πρόσληψη 2 γενικών γιατρών, που έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τους και παραμένουν 7 κενές θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες ειδικότητες γιατρών.

Σε Ν. Πέραμο και Κινέτα δεν υπάρχει Περιφερειακό Ιατρείο ενώ και ο γενικός γιατρός από το Περιφερειακό Ιατρείο Αλεποχωρίου μετακινείται τις περισσότερες μέρες στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Αντίστοιχα στο Θριάσιο Νοσοκομείο παραμένουν κενές 250 οργανικές θέσεις προσωπικού και είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση ενίσχυση με πνευμονολόγους, παθολόγους, εντατικολόγους καθώς και νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και παραϊατρικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, κινδυνεύουν με απόλυση τους επόμενους μήνες περισσότεροι από 200 συμβασιούχοι -ανάμεσά τους 32 γιατροί- που είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση