GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αμεση κατάπαυση του πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων...»

Με αφορμή την κλιμάκωση της βίας, με αυξανόμενα ανθρώπινα θύματα στα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά,...

Με αφορμή την κλιμάκωση της βίας, με αυξανόμενα ανθρώπινα θύματα στα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η κλιμάκωση της βίας στα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονα σχεδιασμένης εκδίωξης των παλαιστινιακών πληθυσμών από τις εστίες τους, με πολέμους και μέτρα καταστολής, εκ μέρους του κράτους του Ισραήλ.

2. Η στάση των δυτικών κυβερνήσεων έχουν αποθρασύνει την ακραία σιωνιστική κυβέρνηση Νετανιάχου, η οποία ενεργεί με τη βεβαιότητα ότι πουθενά δεν θα λογοδοτήσει, όσα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και αν διαπράξει. Οι βομβαρδισμοί των αμάχων, όπως οι τωρινοί, όσο και αν εμφανίζονται ως «άμυνα», συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Εξυπηρετούν στενές επιδιώξεις για την πολιτική επιβίωση του ισραηλινού πρωθυπουργού και όχι την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ. Στην κατεύθυνση αυτή, μόνο μια κατάπαυση του πυρός μπορεί να συμβάλει.

3. Η ακραία καταπίεση που υφίστανται οι παλαιστινιακοί πληθυσμοί σε συνδυασμό με την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας, δίνουν έδαφος σε όλο και πιο ριζοσπαστικές και ακραίες πολιτικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λωρίδα της Γάζας, με έκταση όση και η Θάσος, στοιβάζονται 2 εκατομμύρια άνθρωποι που φυτοζωούν λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού. Ο ακραίος σιωνισμός και ο ακραίος ισλαμισμός αλληλοτροφοδοτούνται και αλληλοσυντηρούνται, βάζοντας στο περιθώριο τις φωνές που θα ήθελαν μία λύση ειρηνική και δίκαιη για όλους.

4. Όσο οι κεμαλιστές έλεγχαν τη διακυβέρνηση της Τουρκίας, η τελευταία διατηρούσε άριστες σχέσεις με το Ισραήλ, με το οποίο μάλιστα διατηρούσε διπλωματικές σχέσεις σε καιρούς που η Ελλάδα δεν το είχε αναγνωρίσει, πράγμα που έγινε επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

5. Οι σχέσεις αυτές χειροτέρεψαν, σε συνέχεια της ένταξης του ισλαμισμού στο πλαίσιο της νέο-Οθωμανικής πολιτικής. Ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζεται ως προστάτης των Μουσουλμάνων, προκειμένου να υπηρετήσει τα σχέδια του τουρκικού επεκτατισμού και το όνειρο της αποκατάστασης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η οποία καταδυνάστευε επί αιώνες και την Παλαιστίνη. Στα πλαίσια αυτά, έχει δυστυχώς καταφέρει να θέσει υπό την επιρροή του μεγάλο μέρος της παλαιστινιακής αντίστασης.

6. Πάγια θέση της Χ.Δ. είναι η εξεύρεση λύσης στα πλαίσια του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, με την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη που το Ισραήλ κατέλαβε το 1967, με διασφάλιση της ειρηνικής συμβίωσης των δύο λαών.

7. Ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαπραγματεύσεων, ώστε να βρεθεί στην περιοχή λύση που να σέβεται τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της περιοχής, στα πλαίσια των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Από το Γραφείο Τύπου της  Χριστιανικής Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση