GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ (από τον Βαρουφάκη) για την επίσκεψη της Σακελλαροπούλου στον φράχτη του Έβρου...

"Η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες...


"Η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν", δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου επισκέφθηκε ένα σημείο του αποτρεπτικού Φράχτη.

Αναφέρθηκε στα γεγονότα τον Μάρτιο του 2020 στις Καστανιές και σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Εβρο.  Για την πορεία των εργασιών κατασκευής του Φράχτη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσαν ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αγγελος Χουδελούδης και ο υποστράτηγος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πασχάλης Συριτούδης.

Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε στρατιωτικό Φυλάκιο στην περιοχή Νέας Βύσσας όπου συνομίλησε με τους αξιωματικούς και τους στρατευμένους και μέλη της Frontex και στη συνέχεια μετέβη στο σημείο του Φράχτη.


Σε πολύ υψηλούς τόνους ήταν στο μεταξύ η αντίδραση του ΜέΡΑ25 για την εικόνα της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, μπροστά στον φράχτη στον Έβρο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Μ. Κριθαρίδης, η ΠτΔ «ως άλλος Αντώνης Σαμαράς, Όρμπαν ή Τραμπ, εντάσσεται πλήρως στο ακροδεξιό αφήγημα του μισανθρωπισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πολιτικών του Ευρωιερατείου, που αντιμετωπίζουν την χώρα μας ως «ασπίδα» απέναντι σε κατατρεγμένους ανθρώπους».

Σε ανάλογο ύφος, ο κ. Κριθαρίδης υπογράμμισε ότι η εικόνα αυτή της κ. Σακελλαροπούλου «μπροστά από τον φράχτη του μίσους με τον οποίο κάποιοι, μαζί με τις παράνομες επαναπροωθήσεις και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο, νομίζουν ότι χτίζουν την ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου, είναι απλά αποκρουστική και ντροπιαστική».

Ο κ. Κριθαρίδης θυμίζει επίσης ότι το ΜέΡΑ25 δεν είχε ψηφίσει υπέρ της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία «με τη λογική των περιστρεφόμενων θυρών, αφού έκρινε πρώτα τα μνημόνια συνταγματικά, "μεταπήδησε" στην Προεδρία της Δημοκρατίας», προσθέτοντας «να την χαίρεται η “προοδευτική, ριζοσπαστική αριστερά” που την υπερψήφισε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση