GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ! Η συνάντηση του Τσαβούσογλου με τους ψευδομουφτήδες...

Δύο αντιφατικά μηνύματα έστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την άφιξή του στην Ελλάδα.  Αφενός, υποστήριξε ότι έρχ...


Δύο αντιφατικά μηνύματα έστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την άφιξή του στην Ελλάδα. 

Αφενός, υποστήριξε ότι έρχεται στη χώρα μας με θετική ατζέντα, θέλοντας έτσι να στείλει αρχικά το μήνυμα ότι δεν θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα, αφετέρου με ανάρτησή του στο twitter έσπευσε να προκαλέσει την Αθήνα, κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Ο κ. Τσαβούσογλου βρίσκεται στην Κομοτηνή βρίσκεται για ιδιωτική επίσκεψη.  Ο τούρκος ΥΠΕΞ ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή.

 

Συναντήθηκε με τους ψευοδομουφτήδες
Στις 11 .15 έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής όπου έμεινε 45 λεπτά και συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες Αχμέτ Μέτε της Ξάνθης και Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ» όπου συνομίλησε με μέλη της Σχολικής Επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών.

Μόλις βγήκε από το σχολείο κατέβηκε από το αυτοκίνητο και χαιρέτισε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Αμέσως μετά μετέβη στον οικισμό Θάμνα, εξω από την κομοτηνή και παρακάθισε σε γεύμα με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του στην Κομοτηνή ο τάφος του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ και περίπου στις 4μ.μ. ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.

«Το έργο των Μουφτήδων συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της «τουρκικής «μειονότητας» σχολίασε στο Τwitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που φωτογραφήθηκε μαζί με Σερήφ και Μετέ .

Η επίσκεψη στο μειονοτικό σχολείο
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψή του στο μειονοτικό σχολείο της περιοχής, συναντήθηκε με 30 μαθητές και καθηγητές , παρουσία αρκετών δημοσιογράφων που είχαν έρθει από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, ο κ. Τσαβούσογλου μιλώντας στο μειονοτικό σχολείο, προανήγγειλε ανταλλαγές Τούρκων καθηγητών και Ελλήνων στα σχολεία. Οποιες διάφορες και αν υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών οι μειονότητες είναι ό,τι πιο σημαντικό, σημείωσε ενώ στη συνέχεια ρώτησε τι μαθήματα κάνουν τα παιδιά στο σχολείο, τι εκδηλώσεις διοργανώνουν και πόσους καθηγητές έχουν.

Πρόκληση με το καλημέρα – Μίλησε για «τουρκική μειονότητα»
Νωρίτερα, ο τούρκος ΥΠΕΞ έσπευσε να προκαλέσει με την πρώτη του ανάρτηση στο twitter , σημειώνοντας πως ήρθε στη δυτική Θράκη για να συναντήσει μέλη της «τουρκικής μεινότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση