GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ! Αγκαλιές του Τσαβούσογλου με τον Δένδια...

Ο Μ.  Τσαβούσογλου  που προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα στη Θράκη το πρωί, βρίσκεται από το απόγευμα στην Αθήνα.  Μάλιστα αυτή την ώρ...

Ο Μ.  Τσαβούσογλου  που προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα στη Θράκη το πρωί, βρίσκεται από το απόγευμα στην Αθήνα. 

Μάλιστα αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το δείπνο ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Τούρκο ομόλογό του στο εστιατόριο «Διόνυσος» κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Σημειώνεται πως κατά την άφιξη του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αγκάλιασε τον Νίκο Δένδια. 

Το δείπνο ανάμεσα στους δύο υπουργούς είναι ανεπίσημο καθώς η επίσημη συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών. Μετά το πέρας της συνάντησής τους θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και στις 13:15 θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη …μητρική τους γλώσσα
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «τουρκικά» τα σχολεία για τη μουσουλμανική μειονότητα της Κομοτηνής, που επισκέφτηκε μετά την συνάντησή του με τους ψευτομουφτήδες στο τουρκικό προξενείο της πόλης.



«Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια. Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση υπό τις καλύτερες συνθήκες στη μητρική τους γλώσσα σε όλες τις ηλικίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επίλυση προβλημάτων τους» έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Οι αναφορές αυτές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου γύρω από τον χαρακτήρα της μειονότητας στην Θράκη προκάλεσε την απάντηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με τον εκπρόσωπο Τύπου Αλέξανδρο Παπαϊωάννου να κάνει λόγο για συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την Τουρκία την οποία και κάλεσε να σεβαστεί την Συνθήκη της Λωζάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα, κράτος δικαίου, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.
Η Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη, αριθμεί περίπου 120.000 Έλληνες κατοίκους.
Οι συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους.
Η Ελλάδα θα επιθυμούσε την βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου.
Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες αυτούς, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει».


Σημειώνεται δε ότι κατά την επίσκεψη του κ. Τσαβούσογλου στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο της Κομοτηνής δεν επετράπη η είσοδος στους Έλληνες δημοσιογράφους σε αντίθεση με τους Τούρκους δημοσιογράφους, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των εκπροσώπων του ελληνικού Τύπου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η τοπική εφημερίδα «χρόνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση