GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ! Η «περιοδεία» του Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή...

Στην Κομοτηνή για ιδιωτική επίσκεψη βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αύριο θα συναντη...


Στην Κομοτηνή για ιδιωτική επίσκεψη βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. 

«Πηγαίνω στην Ελλάδα με θετική ατζέντα», διαβεβαίωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο προτού αναχωρήσει από την Τουρκία, αλλά με το που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, σε ανάρτησή του στο twitter, έκανε λόγο για συναντήσεις με μέλη της «Τουρκικής Μειονότητας».

Ο κ. Τσαβούσογλου ταξίδεψε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή και μόνο με την τουρκική σημαία στο αυτοκίνητό του.

Στις 11:15 έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής όπου παρέμεινε 45 λεπτά και συναντήθηκε με τους ψευδομουφτήδες Αχμέτ Μέτε της Ξάνθης και Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια μετέβη στο μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ» όπου συνομίλησε με μέλη της σχολικής επιτροπής και αντιπροσωπεία μαθητών, ενώ αργότερα χαιρέτισε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στην πόλη.

Αμέσως μετά μετέβη στον οικισμό Θάμνα, εξω από την Κομοτηνή όπου του παρέθεσαν γεύμα εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στην Κομοτηνή θα είναι η επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, μειονοτικού βουλευτή Ροδόπης στις δεκαετίες ’80 και ’90.  Περί τις 4μ.μ. ο κ. Τσαβούσογλου αναμένεται να αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση