GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΑΛΟΣ για την πρόσληψη της (πρώην) συζύγου του Γ. Κουμουτσάκου στην Βουλή...

Θέμα και αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την τοποθέτηση της πρώην συζύγου του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Ρεγγίνας Καρράς στην Β...

Θέμα και αντιδράσεις έχουν προκληθεί από την τοποθέτηση της πρώην συζύγου του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Ρεγγίνας Καρράς στην Βουλή. Μια πρόσληψη που έγινε λίγο πριν το Πάσχα στη θέση μιας  άλλης δικηγόρου... 

Ο διορισμός της Ρεγγίνας Καρρά στη Βουλή έγινε στις 23 Απριλίου, με το σχετικό έγγραφο να υπογράφεται από τον Κωνσταντίνο Τασούλα. Η Ρεγγίνα Καρρά θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2021 – 18 Απριλίου 2022.

Η αμοιβή της σύμφωνα με την απόφαση Τασούλα, ορίζεται στο ποσό των 1.750,00 ευρώ συν τον ΦΠΑ. Ως ανεξάρτητος σύμβουλος η Ρ. Καρρά θα μπορεί να κρατήσει και την εργασία της στο δικηγορικό γραφείο Καρρά.

Αντίθετα η δικηγόρος της οποίας η σύμβαση δεν ανανεώθηκε και η οποία αμειβόταν με μπλοκάκι και 800 ευρώ καθαρά τον μήνα δεν είχε διατηρήσει το γραφείο της, ενώ είναι και μητέρα ανήλικων τέκνων.

Για την απόλυση της εργαζόμενης των 800 ευρώ υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση στο σωματείο των εργαζόμενων της Βουλής. Η Ενωτική Δράση Εργαζομένων Βουλής κατήγγειλε την απόλυση, ενώ η προσκείμενη στην πλειοψηφία Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων Βουλής υποστήριξε πως η αντιπολίτευση κινδυνολογεί και ξεπέρασε το θέμα τής απόλυσης με τη φράση «εργαζόταν με σύμβαση έργου (‘μπλοκάκι’), η οποία έληξε αυτοδικαίως».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος τοποθετήθηκε μέσω Twitter χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα ψευδές και παραπλανητικό. “Εχουμε χωρίσει συναινετικά εδώ και έναν χρόνο” λέει  και προσθέτει  ότι… «πρόκειται για εξαίρετη νομικό με άριστες σπουδές».

Να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση κάλεσε από την πλευρά του  ο πρόεδρος του Σώματος Κωνσταντίνος Τασούλας την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις καταγγελίες της Κουμουνδούρου περί προνομιακής πρόσληψης.

Στη δήλωσή του ο κ. Τασούλας αναφέρει: «Καλό θα ήταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να μην εμπλέκει τη Βουλή στην κομματική αντιπαράθεση. Μία σύμβαση που έληξε και δεν ανανεώθηκε δεν είναι απόλυση και μία ετήσια σύμβαση παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών δεν είναι γιουρούσι».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση -με αφορμή σχετικό δημοσίευμα- ότι η Βουλή «απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων, η οποία λάμβανε 800 ευρώ, προκειμένου να προσληφθεί η σύζυγος του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με μισθό 1.750 ευρώ».
«Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο», προσέθετε μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου.

1 σχόλιο

  1. Κουμουτσακο χεστηκαμε που ειναι αριστη νομικος[σε πιστεψαμε] και χωρισατε.Εμεις κουβεντες πρωιναδικου δε κανουμε.Τη διωξατε την αλλη κυρια,παρ'ολο που εκανε σωστα τη δουλεια της;[ετσι λεει ο προισταμενος]Τις δικαιολογιες στους κρετινους φιλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση