GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ: Τρίτη νύχτα αγωνίας στις φλόγες...

Άλλη μια νύχτα μεγάλης μάχης αναμένεται στο πύρινο μέτωπο, που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την Κορινθία να φτάνει ως την Αττική....


Άλλη μια νύχτα μεγάλης μάχης αναμένεται στο πύρινο μέτωπο, που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την Κορινθία να φτάνει ως την Αττική. Όπως οι προηγούμενες δύο, έτσι και η αποψινή νύχτα, προμηνύεται δύσκολη, καθώς το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρά την ύφεση που είχε διαπιστωθεί νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής.

Πλέον οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με το χρόνο έτσι ώστε να περιορίσουν τη φωτιά όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να σηκωθούν ξανά τα εναέρια μέσα τις πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο απόψε θα έχουν σύμμαχο τους ανέμους που εξασθενούν, δίνοντας ελπίδα ότι μετά από δύο μέρες θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, προτού σημειωθούν περισσότερες καταστροφές.

Όπως τονίζει η πυροσβεστική, ο άνεμος έχει κοπάσει, ωστόσο οι δυνάμεις θα επιχειρούν όλο το βράδυ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες μικροεστίες σε αρκετές περιοχές, όπως οι Αιγειρούσες και τα Παπαγιαννέικα. Μάλιστα, ενώ το μέτωπο δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη, θετική, αλλαγή, σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία για κάποιο μέτωπο, σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική.


Όλα αυτά τη στιγμή που η πύρινη κόλαση εδώ και δύο μέρες σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά, αφήνοντας πίσω της πάνω από 55.000 κατεστραμμένα στρέμματα γης και δεκάδες σπίτια που καταστράφηκαν είτε μερικώς είτε ολοσχερώς. Ωστόσο, ευτυχώς αυτή τη φορά δεν έχει κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή. Σε αυτό αναφέρθηκε και ο Στέφανος Κολοκούρης, αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στο MEGA.

«Το σημαντικότερο ήταν ότι δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή»
«Καταφέραμε για μια ακόμα φορά να μην εξελιχθεί η φωτιά, τις όποιες αναζωπυρώσεις τις θέσαμε υπό έλεγχο με τα εναέρια μέσα» είπε αρχικά ο κ. Κολοκούρης.

«Το μεγαλύτερο ζήτημα αυτή την ώρα βρίσκεται στις περιοχές Πευκενέας και Καλκάνι στα Μέγαρα. Εδώ βρισκόμαστε, είναι ένα μέτωπο σε χαράδρα και προσπαθούμε να το σβήσουμε, για να μην έχουμε αναζωπυρώσεις» πρόσθεσε ο κ. Κολοκούρης.

«Έχουν έρθει 110 αυτοκίνητα και 260 άνδρες για αυτή την πυρκαγιά» σημείωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ήταν δύσκολη καθώς δεν είχαμε όλα τα εναέρια μέσα, ενώ μας δυσκόλεψε και το ανάγλυφο της περιοχής. «Το σημαντικότερο ήταν ότι δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή» κατέληξε ο κ. Κολοκούρης.


Οι λόγοι που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας
Μια πρώτη ανάλυση στην καταστροφική πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας επιχειρεί το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το meteo παραθέτει τα μετεωρολογικά στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον Σχίνο και εξακολουθεί να καίει με διαρκείς αναζωπυρώσεις στα Γεράνεια Ορη, πλήττοντας τους νομούς Κορινθίας και Αττικής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo είχαμε:
Μηδενικές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή επί 26 ημέρες
Μέσα σε διάστημα 95 ημερών είχαμε μόλις 6 ημέρες βροχοπτώσεων, με ύψος βροχόπτωσης μικρότερο των 30 χιλιοστών
Έπνεαν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι με ριπές ταχύτητας μεταξύ 50 χλμ./ω-66 χλμ./ώρα.
Η πυρκαγιά ανέπτυξε χθες, Πέμπτη, τον δικό της καιρό
Η ακραία συμπεριφορά της πυροδοτήθηκε από τις επικρατούσες πυρομετεωρολογικές συνθήκες



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση