GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΣΧΑ με σούβλες σε αυλές, ταράτσες, πεζοδρόμια αλλά και αρνί… delivery

Κυριακή του Πάσχα σήμερα και μπορεί οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού να μην επέτρεψαν σε πολλούς να γιορτάσουν όπως θα ήθελα...



Κυριακή του Πάσχα σήμερα και μπορεί οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού να μην επέτρεψαν σε πολλούς να γιορτάσουν όπως θα ήθελαν ωστόσο όπως φαίνεται σούβλες στήθηκαν σε μπαλκόνια, αυλές, ακόμα και πεζοδρόμια.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, οι πολίτες περνούν τη γιορτινή αυτή μέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο. Συγκεκριμένα μόνο για σήμερα Κυριακή του Πάσχα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο, προκειμένου να ψήσουν και να απολαύσουν τον παραδοσιακό οβελία.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Οι ειδικοί έχουν ήδη δώσει το «πράσινο φως» για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, όμως παραμένει η απαγόρευση για μετάβαση από νομό σε νομό



Αρνί με…delivery
Πολλοί ήταν αυτοί που δεν είχαν τη δυνατότητα να σουβλίσουν τον παραδοσιακό οβελία και έτσι αποφάσισαν να απευθυνθούν σε καταστήματα εστίασης προκειμένου να έχουν στο τραπέζι τους, τους απαραίτητους μεζέδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, φωτιά έχουν πάρει οι…σούβλες στα Βλάχικα της Βάρης. Δεδομένου ότι δεν επιτράπηκε ούτε φέτος η έξοδος προς τα χωριά, οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν παραγγείλει αρνιά και κατσίκια από καταστήματα εστίασης που λειτουργούν μόνο με delivery.

Ωστόσο, σήμερα δε δέχονται παραγγελίες, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι παραγγελίες έχουν γίνει εδώ και μια εβδομάδα και οι σούβλες ψήνουν από χθες το μεσημέρι προκειμένου να μπορέσουν τα μαγαζιά να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Σε σχέση με πέρσι οι καταναλωτές έχουν περισσότερες επιλογές καθώς μέσα στον τελευταίο χρόνο ακόμη και ακριβά εστιατόρια μπήκαν στη «μάχη» του delivery προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά εν μέσω πανδημίας. Κάποιες επιχειρήσεις δίνουν επίσης τη δυνατότητα στους πελάτες τους κατόπιν συνεννόησης, να φέρουν ταψιά τους για ψήσιμο ή αρνάκι για τη σούβλα και στη συνέχεια να παραδοθούν για το πασχαλινό τραπέζι.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση